Autoritățile regionale din Cernăuți au cerut, prin Consulatul General al României, deblocarea proiectului introducerii trenului Suceava-Cernăuți


Intră acum și în grupul de

Autoritățile regionale din Cernăuți au cerut, prin Consulatul General al României de la Cernăuți, o întâlnire, în data de 19 septembrie, în punctul de trecere a frontierei Siret-Porubnoe, cu autoritățile române în vederea deblocării proiectului introducerii perechii de trenuri pe ruta Suceava-Cernăuți.

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marți, că s-a întâlnit, în Polonia, la Forumul Economic de la Krynica, cu delegația din regiunea Cernăuți, fiind informat de partenerii din Cernăuți că aceștia fac demersuri pentru deblocarea proiectului introducerii perechii de trenuri pe ruta Suceava-Cernăuți.

Flutur a spus că partenerii din Cernăuți au solicitat, prin Consulatul General al României de la Cernăuți, o întâlnire în data de 19 septembrie pentru a debloca și grăbi punerea în funcțiune a acestui tren.

„Autoritățile ucrainene au avut la Cernăuți o întâlnire privind proiectul introducerii trenului Cernăuți-Suceava și retur și au solicitat o întâlnire pentru data de 19 septembrie cu toți factorii de decizie pentru a grăbi punerea în funcțiune a trenului. Am înțeles că partea guvernamentală română a fost notificată prin consulat”, a spus Flutur.

El a menționat că va participa la această întâlnire.

Flutur a subliniat că deschiderea acestei curse este de mare importanță mai ales că chiar la Forumul Economic din Polonia de la Krynica unde este în prezent s-a apreciat necesitatea deschiderii legăturilor cu Ucraina.

„Se discută tot mai mult fluidizarea traficului cu Ucraina ca una din priorități având în vedere noua conjunctură internațională”, a declarat Flutur.

Gheorghe Flutur și autoritățile din Cernăuți au convenit să declanșeze procedurile pentru înființarea unei perechi de trenuri pe ruta Suceava-Cernăuți, fiind organizate mai multe întâlniri între reprezentanții vămilor și căilor ferate din cele două țări pentru stabilirea detaliilor, dar proiectul s-a blocat.


Intră acum și în grupul de