Flutur: Nu e o soluție să fugărim oamenii cu coșulețe de ciuperci. Împreună cu primarii trebuie să găsim soluții civilizate pentru acest comerț ocazional


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că trebuie găsită o formulă prin care localnicii să poată să vândă în condiții bune ciuperci și că împreună cu primarii va dori să găsească formul corectă, considerând că nu este foarte inspirată soluția „fugăririi” oamenilor cu coșulețe de ciuperci.

„Nu sunt de acord cu această prigoană împotriva culegătorilor de ciuperci. Aceștia nu ies că numai pot de bine ci că au nevoie de un câștig minim pentru existență. Așa cum la Milișăuți sau Cornu Luncii există soluții civilizate pentru vânzarea murăturilor sau a cartofilor, trebuie găsite, cu primarii, soluții civilizate, în afara carosabilului pentru a nu fi încurcat traficul”, a spus președintele CJ Suceava.

Flutur a declarat că a constatat că a devenit o prioritate „fugărirea” oamenilor care vând la marginea drumului un coșuleț cu ciuperci, sau afine ori zmeură și consideră că nu aceasta este soluția și că acest comerț ocazional ar trebui să fie organizat.

„Nu mi se pare corectă abordarea să ne lăudăm cu câte kilograme de ciuperci am confiscat. Cred că trebuie să ne gândim împreună cu primarii la o soluție unitară”, a spus Flutur.

El a arătat că miercuri este programată o întâlnire cu primarii pentru discuții pe marginea proiectelor de amenjarea teritoriului, respectiv Master Planul Județean pentru Transporturi și cel pentru Turism și în care va pune în discuții și soluții pentru amenajarea de spații pentru vânzarea de produse.

„Nu cred că e cea mai inspirată soluție palmaresul cu câte kilograme de ciuperci am confiscat. Să fugărim acum oamenii cu coșulețele de ciuperci, nu cred că e soluția. Hai să găsim soluții de amenajare”, a spus Flutur.

El a dat ca exemplu locuitorii din Milișăuți care vând, la marginea drumului, legume sau fructe, dar și murături sau alte produse, iar modalitatea în care aceștia fac prezentarea este de apreciat.

„Parcă mergi cu mașina pe lângă rafturile dintr-o cămară”, a spus Flutur care a menționat însă că ar trebui ca și în zonele respective să fie realizate refugii pentru ca mașinile care opresc să nu încurce circulația.

Recent, patru persoane au fost amendate de polițiștii suceveni, după ce au fost depistate comercializând ciuperci pe marginea DN 17, fără a deține documente de proveniență pentru marfa expusă.

Polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava au organizat  marți o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale din domeniul achiziției și comercializării produselor nelemnoase și a fructelor de pădure pe DN 17, între localitățile Păltinoasa-Pojorâta.

Astfel, au fost identificate patru persoane care efectuau acte de comerț cu ciuperci, fără a deține documente de proveniență pentru marfa expusă.

 

”Ca urmare, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale la Legea nr.12/1990, în valoare de 5.000 lei şi a fost confiscată cantitatea de 34,40 kg produse (ciuperci) ce a fost predată Centrului de Fructe din cadrul Ocolului Silvic Pojorâta”, informează Poliția Județeană Suceava.


Intră acum și în grupul de