Polițiștii suceveni au împărțit veste reflectorizante și amenzi de aproape 50.000 lei în cadrul unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună poliţişti din cadrul Serviciului Rutier – IPJ Suceava şi agenţi din cadrul posturilor şi secţiilor de poliţie au  organizat şi desfăşurat, în perioada 6 – 9 septembrie a.c., acţiuni de informare şi prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor.

Potrivit IPJ Suceava, acţiunile au fost desfăşurate şi în contextul apropierii debutului anului şcolar 2017/2018, în multe zone elevii dar şi părinţii acestora utilizând în mod frecvent bicicletele pentru deplasarea pe drumurile publice, inclusiv către unităţile şcolare.

Astfel, în cadrul acțiunii au fost distribuite 50 de veste reflectorizante şi au fost derulate activităţi de informare cu peste 500 de participanţi la trafic.

Mai mult decât atât, partenerul polițiștilor suceveni în derularea activităţilor preventive, Brian Douglas, a oferit o bicicletă, împreună cu casca de protecţie şi vestă reflectorizantă, unei fetiţe de 12 ani din comuna Stroieşti, care provine dintr-o familie cu posibilităţi financiare reduse.

„Minora locuieşte la periferia localităţii, iar bicicleta oferită de poliţişti îi permite să ajungă la şcoală şi să îşi continue studiile”, a precizat Poliția Suceava.

În paralel, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi pentru a vedea dacă acţiunile de informare  au dus la creşterea gradului de responsabilitate a bicicliştilor, poliţiştii au organizat şi o acţiune pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă legislaţia specifică.

Astfel, în cadrul acţiunii organizate de Serviciul Rutier Suceava, joi, 7 septembrie a.c., au fost constatate trei infracţiuni şi au fost aplicate 146 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 49.734 lei.

Printre cei sancționați de polițiști s-a aflat și un tânăr de 18 ani, din Vicovu de Sus, care a condus pe raza localităţii o bicicletă,  pe timp de noapte, fără îmbrăcăminte reflectorizantă, cu defecţiuni la sistemul de iluminare şi fără a avea bicicleta echipată corespunzător.

„Reamintim cetăţenilor faptul că nerespectarea legislaţiei specifice de către biciclişti se sancţionează cu amenzi din clasa a trei de sancţiuni. Nerespectarea acestor reguli se sancţionează cu 6 – 8 puncte – amendă. Un punct – amendă reprezintă valoric 10% din salariul minim brut pe economie, deci 145 lei”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

 

 

 


Intră acum și în grupul de