349 de candidați admiși în sesiunea septembrie 2017, la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi Fălticeni. Primul candidat admis este din judeţul Bihor


Intră acum și în grupul de

Concursul de admitere la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, sesiunea septembrie 2017, s-a încheiat, anunță purtătorul de cuvânt al instituției de învățământ, locotenent-colonel Cristian Ipate.

Potrivit acestuia, cei 372 de candidaţi care au promovat probele eliminatorii au avut de parcurs sâmbătă, 9 septembrie a.c., testul grilă de verificare a cunoştinţelor, care a constat în 90 de întrebări, din care 60 la limba română şi 30 la limba străină (engleză sau franceză).

”În urma acestei probe, în seria de elevi 2017-2018 au fost admişi 320 de bărbaţi şi 29 de femei, din care un bărbat şi o femeie pe locurile etniei rome  și doi bărbați pe locurile altor minorităţi. Locul rămas neocupat în prima fază dintre cele trei alocate etniei rome, s-a ocupat prin redistribuire de către un candidat care a susţinut concursul de admitere la Şcoala de Subofițeri de Jandarmi Drăgășani, înregistrând 51 de puncte.

Primul candidat admis este din judeţul Bihor şi a obţinut 88 de puncte. Ultimii candidaţi admişi au fost departajaţi după media obţinută la examenul de bacalaureat, obţinând toţi 42 de puncte, iar ultimul candidat nepromovat a obţinut 35 de puncte.

Doi candidaţi au depus contestaţii duminică, 10 septembrie, dar reverificarea lucrărilor nu a adus modificări punctajelor obţinute”, a explicat Cristian Ipate.

Anul de învățământ al elevilor jandarmi va începe luni, 2 octombrie a.c.

 

           

 

 

 

 


Intră acum și în grupul de