Două din cele şapte centre de vaccinare antirujeolică din judeţul Suceava au fost închise din cauza lipsei de adresabilitate


Intră acum și în grupul de

Două centre de vaccinare antirujeolică din Suceava au fost închise din cauza lipsei de adresabilitate, iar un alt centru din Suceviţa a fost închis după ce un medic de familie din Frătăuţi şi-a deschis punct de lucru şi în această comună.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, marţi, că în cele două centre de vaccinare antirujeolică din Suceava, organizate la Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret” şi Şcoala Gimnazială “Miron Costin”, s-au vaccinat doar trei copii de la deschiderea acestora, iar în aceste condiţii s-a decis închiderea lor din cauza lipsei de adresabilitate.

Zorescu a spus că şi centrul de vaccinare de la Suceviţa a fost închis după ce un medic de familie din Frătăuţi şi-a deschis punct de lucru la Suceviţa.

Ea a mai spus că alte patru centre de vaccinare continuă să funcţioneze în localităţi unde nu sunt medici de familie, respectiv la Poieni Solca, Crucea, Coşna şi Cârlibaba.

De precizat este că 28 de copii din judeţul Suceava au fost imunizaţi în cele şapte centre de vaccinare antirujeolică.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de