Rectificarea bugetară făcută de Guvern nu asigură salariile pentru luna decembrie la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava. Flutur: S-au alocat 6,8 milioane de lei față de 15 milioane de lei necesari


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, joi, că rectificarea bugetară aprobată de Guvern nu asigură plata salariilor până la sfârșitul acestui an la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Flutur a spus că la rectificare bugetară aprobată miercuri de Guvern, Consiliul Județean Suceava a primit o sumă de 9,7 milioane de lei, din care 2,9 milioane de lei au ca destinație clară „Programul pentru școli al României”, de încurajare a consumului de fructe și legume în școli, iar diferența de 6,8 milioane de lei va fi folosită pentru plata salariilor la Direcția de Asistență Socială și la școlile speciale.

Consiliul Județean Suceava a solicitat Guvernului suma de 15 milioane de lei pentru a avea asigurat, în totalitate, fondul de salarii la DGASPC, iar suma primită nu acoperă și necesarul lunii decembrie.

 „Am primit mai puțin de jumătate din suma solicitată. Așa stând lucrurile pentru noiembrie ar mai fi bani de salarii, dar pentru o lună, decembrie, sumele sunt insuficiente. Mai mult, nu avem posibilitatea de a majorara salariile la această instituție”, a spus Flutur.

Președintele CJ Suceava a arătat că o parte a angajaților a primit majorarea de salarii la începutul anului, dar o altă parte, cam o treime, aștepta această majorare de salarii.

„Noi am cerut în fundamentarea trimisă pentru alocarea de fonduri la rectificare și majorarea de salarii care este dată prin lege, dar nu ni s-a dat sursa de finanțare”, a precizat Flutur.

Totodată, președintele CJ Suceava a mai declarat că prin rectificarea bugetară nu s-au alocat fonduri pentru echilibrarea bugetelor localităților, în condițiile în care primăriile au o nevoie mare de fonduri, inclusiv pentru a asigura salariile.

„Probleme sunt complicate, pentru că din punctul meu de vedere atunci când s-au repartizat banii nu s-a ținut cont de impactul majorării salariilor. Nu poți să vorbești de majorări de salarii fără să dai și sursa”, a spus Flutur.

Președintele Consiliului Județean Suceava consideră că problema asigurării fondurilor pentru salarii va fi rezolvată printr-o nouă rectificare bugetară.


Intră acum și în grupul de