Amplă acțiune de verificare a agenților economici care funcționează în apropierea școlilor: amenzi de peste 110.000 de lei aplicate și 25 de kilograme de carne de pui și alte produse din carne expirate, confiscate de polițiștii suceveni

Polițiștii suceveni au aplicat sancțiuni în valoare de peste 110.000 de lei și au confiscat o cantitate de 25,075 kg de carne de pui și alte produse din carne cu termenele de valabilitate expirate, în cadrul unei ample acțiuni de verificare a agenților economici care funcționează în proximitatea unităților de învățământ.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în contextul debutului noului an școlar conducerea IPJ Suceava a dispus identificarea şi controlarea tuturor unităţilor economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor, conform H.G. nr. 128/1994 privind unele măsuri pentru asigurarea condiţiilor de dezvoltare fizică şi morală a elevilor.

Totodată, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţiştii de proximitate au instruit administratorii de unităţi economice cu privire la interdicţia de comercializare a tutunului şi alcoolului către minori.

În paralel, în zilele de 13 și 14 septembrie,  poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – IPJ Suceava au desfăşurat în acţiuni de verificare şi control, fiind vizați în mod special operatorii economici din proximitatea unităților de învățământ.

La acţiune au participat 50 de poliţişti din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice de la nivelul tuturor subunităţilor din judeţ.

În cadrul acţiunii au fost verificate 113 unităţi economice.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 60 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 110.575  lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2328 lei, constând în produse industriale, carne, țigări, alcool, fructe și legume.

”În urma controlului efectuat în data de 13.09.2017, la o unitate economică din municipiul Suceava, situată în apropierea unui liceu din municipiu, având specific comercializare produse alimentare, a fost identificată expusă la vânzare o cantitate de 25,075 kg de carne de pui și alte produse din carne, cu termenele de valabilitate expirate.

S-a dispus confiscarea întregii cantități de marfă improprie consumului alimentar și sancționarea contravențională a societății cu amendă în valoare de 30.000 lei la Lg. 12/1990R”, arată Poliția Județeană Suceava.