Doar în trei zile, în cartierul George Enescu, polițiștii au aplicat peste 130 de sancţiuni șoferilor. Au fost reținute permise de conducere pentru trecere pe culoarea roșie a semaforului sau pentru viteză


Intră acum și în grupul de

Creşterea gradului de siguranţă rutieră a elevilor a determinat conducerea Poliției Județene Suceava să adopte măsuri suplimentare odată cu începerea noului an școlar.

Potrivit Poliției Județene Suceava, prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicați copii, reprezintă o prioritate a poliţiei sucevene.

Astfel, sursa citată arată că o categorie specială de participanţi la traficul rutier o reprezintă copiii, care în contextul particularităţilor specifice vârstei, sunt vulnerabili la implicarea în accidente de circulaţie, reacţiile lor fiind imprevizibile pentru conducătorii auto motiv pentru care poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

Având în vedere faptul că în zona bulevardului George Enescu din municipiul Suceava sunt localizate două licee, două şcoli generale dar şi două grădiniţe, poliţiştii au desfăşurat o acţiune punctuală de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe acest segment de drum public.

Această acţiune a vizat indisciplina pietonală, neacordarea de prioritate pentru pietoni dar şi prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere pe fondul vitezei excesive.

Astfel, în cursul acestei săptămâni, timp de trei zile au fost organizate acţiuni la care au participat 20 de poliţişti rutieri şi 8 autospeciale de poliţie, fiind aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 41.100 lei, reţinute 3 permise de conducere din care 2 pentru trecerea pe culoarea roşie a semaforului şi unul pentru depășirea limitei de viteză și  au fost reţinute 2 certificate de înmatriculare.

Aceste acțiuni au condus ca în zonă să nu se înregistreze nici un eveniment rutier cu implicarea elevilor sau a altor participanţi la trafic, menționează Poliția Suceava care precizează că acţiunile vor continua şi în zilele viitoare, siguranţa elevilor fiind o prioritate ale Poliţiei Române.


Intră acum și în grupul de