Zeci de polițiști au căutat două prietene de 11 și 12 ani dispărute sâmbătă seara din Vicovu de Jos după ce una s-a certat cu mama ei. Cele două fete au fost găsite după miezul nopții în Parcul central din Rădăuți


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au desfășurat sâmbătă după amiaza o amplă acţiune pentru găsirea a două minore dispărute în condiţii suspecte din Vicovu de Jos, ele fiind găsite după miezul nopții în Parcul central din Rădăuți.

Potrivit Poliției Județene Suceava, sâmbătă la ora 23:46, o femeie din comuna Vicovu de Jos, a sesizat prin 112  că, în jurul orei 17:00, două fete de 12 ani și, respectiv de 11 ani, ambele din aceeași localitate, au dispărut în împrejurări suspecte.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că fata de 12 ani se afla în vizită la colega sa de școală de 11 ani, iar în jurul orei 17:00, în urma unor discuții contradictorii avute cu mama sa, fata de  12 ani a plecat de acasă fiind însoțită și de colega sa.

De îndată au fost alertate toate subunităţile de poliţie în vederea dispunerii de măsuri de căutare şi identificare a minorelor.

Totodată, Poliția municipiului Rădăuţi şi Poliţia oraşului Vicovu de Sus au constituit echipe de căutare, peste 25 de poliţişti participând la această acțiune.

În paralel, poliţiştii judiciarişti au intensificat activităţile investigative în vederea stabilirii traseului de deplasare, iar poliţiştii rutieri au  efectuat mai multe filtre rutiere şi au prezentat participanţilor la trafic datele minorelor in vederea identificării acestora.

S-a stabilit că cele două fete au plecat din localitatea Vicovu de Jos și s-au deplasat cu o bicicletă, până în municipiul Rădăuți.

În urma activităţilor desfăşurate, la ora 00.10, cele două minore au fost găsite în zona Parcului Central, de patrula de siguranță publică din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți.

La ora 00.40, cele două minore a fost predate părinţilor, reprezentantele legale ale minorelor fiind atenționate cu privire la modul de supraveghere a fiicelor lor.

Din verificările ulterioare s-a stabilit că cele două minore nu au fost victime ale vreunei infracțiuni.

Problematica dispariţiilor de persoane, în general, şi a dispariţiilor de minori în special reprezintă un domeniu aparte şi necesită o abordare profesionistă implicând, totodată, canalizarea  unor activităţi poliţieneşti specifice, iar fiecare clipă este importantă, iar activităţile trebuie desfăşurate în regim de urgenţă, notează Poliția Județeană Suceava.

 


Intră acum și în grupul de