Județul Suceava a importat din țări ale UE 2.136 de tone de carne și a exportat 1.852 de tone de carne şi preparate din carne și 540 tone de produse lactate în primele opt luni ale acestui an


Intră acum și în grupul de

Peste 1800 de tone de carne şi preparate din carne au fost exportate în Comunitatea Europeană şi în ţări terţe din ianuarie şi până în luna august inclusiv, în aceeaşi perioadă fiind exportate şi 540 de tone de produse lactate.

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, luni, pentru NewsBucovina, că în primele opt luni ale acestui an au fost exportate 1357 de tone de carne şi 495 de tone de preparate din carne în Comunitatea Europeană şi în ţări terţe, iar în cursul lunii august au fost exportate 310 tone de carne şi 44 de tone de produse din carne.

Corduneanu a spus că în aceeaşi perioadă au fost exportate şi 540 de tone de produse lactate, iar în cursul lunii august au fost exportate 63 de tone de produse lactate în ţări din Comunitatea Europeană şi în ţări terţe precum Ucraina sau Republica Moldova.

El a mai spus că din ianuarie şi până în august inclusiv au fost importate 2136 de tone de carne doar din ţări ale Uniunii Europene, din care 448 de tone de carne au fost importate în cursul lunii august.

Totodată, în acelaşi interval de timp au mai fost exportate 382 de tone de substanţe nedestinate consumului uman.

Directorul executiv al DSVSA Suceava a explicat că exporturile pe piaţa intracomunitară şi în ţări terţe pot fi realizate doar de unităţile autorizate sanitar veterinar, care au ştampilă ovală.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de