Mii de pachete cu țigări de contrabandă ascunse de un ucrainean în plafonul dublat al mașinii, în bord și portiere, depistate în Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Un ucrainean în vârstă de 31 de ani a fost amendat cu 10.000 de lei, mașina pe care o avea a fost confiscată, iar lui i s-a impus o interdicție de cinci ani de intrare în România după ce a fost prins, marți dimineața, în Vama Siret, când încerca să introducă în țară 3000 de pachete de țigări de contrabandă.

Purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, a declarat că marți dimineața,  în jurul orei 03:40, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean Valentyn B., în vârstă de 31 de ani, care conducea un autoturism Fiat Scudo, înmatriculat în Bulgaria.

Existând suspiciuni că acesta transportă țigări, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor, a precizat sursa citată.

Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat în plafonul dublat al autoturismului, în bord și în portiere, cantitatea de 3.000 pachete de ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 4.050 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Fiat Scudo, în valoare de aproximativ 6.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.
Față de cetățeanul ucrainean s-a luat măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de cinci ani.

Intră acum și în grupul de