ATOP Suceava: Ajutoarele sociale se dau ușor pentru că AJOFM acordă cu prea multă ușurință adeverințe că nu există locuri de muncă


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava a discutat problemele comunităților din județul Suceava în cadrul unei ședințe organizate la Vatra Dornei, iar în cadrul întâlnirii primarii au semnalat ușurința cu care se pot întocmi dosare de ajutor social pentru că AJOFM oferă adeverințe că nu există locuri de muncă.

 

Potrivit ATOP Suceava, în discuții unele administrații locale au semnalat ușurința cu care AJOFM acordă adeverințe prin care notifică faptul că nu există locuri de muncă, iar astfel se pot întocmi ușor dosarele de ajutor social.

Primarii au recomandat ca AJOFM Suceava să informeze lunar comunitățile locale în privința locurilor de muncă disponibile la nivel de județ.

Totodată, s-a recomandat ca lucrătorii de poliție să execute o patrulare mai consistentă în special în zilele în care se primesc ajutoarele sociale și la sfârșitul săptămânii.

Membrii ATOP Suceava consideră că este necesară creșterea rolului primarului și a celor de la asistență socială, care să nu mai aprobe acordarea ajutorului social pentru persoanele care obțin venituri din alte surse.

ATOP Suceava a recomandat continuarea investițiilor, atragerea de fonduri, noi proiecte, atragerea investitorilor și dialogul permanent cu investitorii locali, care oferă locuri de muncă.


Intră acum și în grupul de