Propuneri ATOP pentru zona turistică a județului Suceava: Fluidizarea traficului, semafoare inteligente, pasaje supraterane, radare la vedere, indicatoare și în limba engleză, piste pentru biciclete și drumuri laterale pentru căruțe


Intră acum și în grupul de

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică Suceava a discutat, în ședința organizată la Vatra Dornei, mai multe propuneri privind punerea în valoare a zonei turistice a județului Suceava în ceea ce privește ordinea publică și traficul rutier.

Astfel, potrivit concluziilor ședinței, s-a discutat despre exploatarea maximă a tuturor posibilităților pe care le oferă zona din punct de vedere turistic și dezvoltarea permanentă a axei turistice Suceava – Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei, cu implicarea autorităților la toate nivelele, precum și modernizarea căilor de acces către obiectivele turistice și amplasarea de indicatoare, acolo unde lipsesc, cu subscriere în engleză sau alte limbi de circulație europeană.

ATOP Suceava, solicită și fluidizarea traficului în intersecțiile supraaglomerate prin realizarea de sensuri giratorii, precum și realizarea de pasaje supraterane de trecere a șoselelor, în localitățile unde se constată un risc maxim de accidente, precum și montarea de semafoare inteligente.

Mai mult, se recomandă supravegherea și monitorizarea traficului cu mijloace moderne, precum și prezența în trafic mai vizibilă a echipajelor de poliție și a aparatelor radar.

Totodată, se impune igienizarea urgentă și montarea de pubele în parcările de pe DN 17, DN 17B, DN 17C, DN 18 mese, dar și scaune, bănci și toalete, ca semn de minimă civilizație.

ATOP Suceava consideră că este necesară și supravegherea video a parcurilor și iluminatul pe timp de noapte, pentru evitarea furturilor de combustibil și bunuri, dar și amenajarea de spații speciale unde cetățenii să poată efectua comerț civilizat cu produse sau bunuri, activități care se desfășoară pe marginea drumurilor.

În ședință s-a discutat și de necesitatea igienizării cursurilor de apă, amenajarea de locuri pentru campare și de locuri pentru relaxare, construirea de piste pentru biciclete și drumuri laterale pentru vehicule lente, curățarea semnelor de circulație existente și eliminarea arborilor ce împiedică buna lor vizualizare, precum și refacerea marcajelor rutiere acolo unde acestea lipsesc sau sunt foarte uzate.

Intră acum și în grupul de