Gheorghe Flutur și directorii de spitale din județ au convenit că este nevoie de un spital pentru copii în Suceava. Proiectul este susținut și de deputatul PSD Maricela Cobuz


Intră acum și în grupul de

Directorii de spitale din județul Suceava consideră necesară construcția unui spital pentru copii care ar urma să fie construit în zona spitalului vechi din municipiul Suceava.

La dezbaterea inițiată de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, privind necesitatea construirii unui spital pentru copii în municipiul Suceava, au participat directori de spitale din județ și medici pediatri, inclusiv deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, care a avut în programul electoral construirea unui spital de pediatrie la Suceava.

În urma discuțiilor s-a constatat că există unanimitate în ceea ce privește construcția unui spital pentru copii în municipiul Suceava.

Acesta ar urma să fie amplasat în zona spitalului vechi și să aibă 250-300 de paturi și mai multe secții, structura noii unități spitalicești urmând să fie stabilită în baza unui studiu de fezabilitate, potrivit managerului SJU Suceava, Vasile Rîmbu.

Președintele Consiliului Județean Suceava a subliniat că în județul Suceava sunt circa 180.000 de copii, iar natalitatea este mare, cu peste 3000 de nou născuți anual.

El a arătat că la UPU Suceava se prezintă, în medie, lunar 2.500 de copii, iar mai mult de jumătate necesită internarea.

Flutur a mai spus că pe traseul de la Bistrița la Suceava nu există, la celelelate spitale, gardă pentru copii, iar singurul spital de pediatrie din Moldova este la Iași, având 630 de paturi.

El a adăugat că la Spitalul Județean de Urgență Suceava vin și copii din alte județe.

Președintele Consiliului Județean Suceava a declarat că teren pentru construcția unui spital pentru copii există și că va trebui realizată această investiție, fie cu fonduri europene, fie prin credit accesat de Consiliul Județean.

Proiectul unui spital de pediatrie a fost susținut și de deputatul PSD de Suceava, Maricela Cobuz, care este medic pediatru.

Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi, i-a spus președintelui Gheorghe Flutur că pe lângă investițiile pe care CJ Suceava la face la Spitalul Județean de Urgență ar trebui să se preocupe și de bunul mers al celorlalte spitale din județ.

În replică, Gheorghe Flutur, i-a răspuns că, deși poate fi acuzat că nu este atributul său să se ocupe și de alte spitale din județ, cum a fost acuzat că dorește dezvoltarea infrastructurii rutiere, el se implică, pe cât se poate, să sprijine toate unitățile spitalicești din județ.

Intră acum și în grupul de