Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală al SJU Suceava va fi digitalizat complet până la sfârşitul anului. Se renunţă la filmele clasice pe celuloid, iar programarea şi transmiterea rezultatelor pacienţilor investigaţi se va face în format electronic


Intră acum și în grupul de

Medicul şef al Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală, Adrian Tătăranu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă că acest laborator a fost dotat, recent, cu un sistem de arhivare şi comunicare a imaginilor radiologice, sistem care ajută la procedura de digitalizare  completă a platformei de imagistică medicală a SJU Suceava.

Tătăranu a spus că se doreşte renunţarea în totalitate la filmele clasice pe celuloid, în condiţiile în care laboratorul dispune de două aparate digitale de radiologie, un CT digital, un mamograf digital şi un osteodensitometru digital, iar imaginile digitale obţinute se pot arhiva şi transmite electronic.

“Sperăm ca până la sfârşitul anului la SJU Suceava să nu mai avem filme pe suport fizic şi toate secţiile din spital vor putea primi şi vizualiza imaginile în sistem electronic, la un calculator”, a explicat Tătăranu.

Medicul sucevean a precizat că în perioada următoare se intenţionează instalarea unui sistem informatic în laborator ce va permite programarea on-line a pacienţilor şi transmiterea rezultatelor în format electronic.

“Dacă renunţăm la filme, renunţăm şi la hârtiile acestea care umblă prin spital”, a spus medicul Adrian Tătăranu adăugând că aceste noi achiziţii vor ajuta la digitalizarea completă a Laboratorului de Radiologie şi Imagistică Medicală.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de