DSP Suceava va solicita autorităţilor locale şi medicilor de familie actualizarea listei cu persoanele vulnerabile ce necesită o supraveghere mai atentă în timpul iernii


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat, joi, că instituţia va solicita autorităţilor locale şi medicilor de familie din judeţ actualizarea listei cu persoane vulnerabile care necesită o supraveghere mai atentă în sezonul rece.

Zorescu a spus că măsura face parte dintr-un plan mai amplu prezentat, miercuri, în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, iar îndeplinirea acestei măsuri revine în sarcina DSP Suceava.

Ea a precizat că sub coordonarea DSP Suceava şi împreună cu alţi factori de răspundere vor fi monitorizate nominal gravidele aflate în lunile de sarcină VI-IX, astfel încât în cazul apariţiei unor blocaje pe căile de comunicaţie acestea acestea să poată fi transportate din timp spre unităţile sanitare pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Medicul sucevean a mai spus că în atenţia autorităţilor sanitare şi a celor publice locale se vor afla şi persoanele dializate, bolnavii cronici, dar şi persoanele cu o situaţie economică precară.

Directorul executiv al DSP Suceava a precizat că în cadrul şedinţei lunare cu asistenţii comunitari şi mediatorii sanitare, care se va desfăşura vineri, vor fi discutate toate aspectele care ţin de prevenirea populaţiei cu privire la măsurile profilactice pe care trebuie să le adopte în timpul sezonului rece pentru a-şi proteja sănătatea, dar şi cele privind limitarea efectelor determinate de fenomenele negative specifice sezonului rece.

Potrivit statisticii DSP Suceava,  în judeţ s-au înregistrat 13 decese din cauza hipotermiei în perioada rece a începutului de an 2017.

De precizat este că în cadrul şedinţei de miercuri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe a fost prezentat Planul de măsuri pentru sezonul rece 2017-2018, cu obiective şi activităţi prevăzute a se desfăşura atât în perioada premergătoare sezonului rece, în timpul sezonului rece, cât şi la încheierea acestuia, cu termene şi responsabilităţi.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de