Dragnea, la Sucevița: Prețurile la energia electrică și gaze naturale sunt mărite anual prin acceptarea unor pierderi nejustificate de 17 la sută. În alte țări pierderile acceptate sunt de 3-8 la sută


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, la Sucevița, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD că ANRE a mărit prețurile la gaze și energie electrică după ce s-a stabilit ca o comisie să facă o anchetă la această autoritate.

„După părerea noastră, prețurile sunt mărite prin acceptarea includerii în preț a unor pierderi nejustificate din partea celor care distribuie energia electrică”, a spus Dragnea.

El a prezentat o hartă de la Eurostat cu nivelul de pierderi ale distribuitorilor de energie acceptate în celelalte țări, exemplificând cu Olanda unde este de 4 la sută, Germania-5 la sută, Franța-8 la sută, în Italia-7 la sută, în Finlanda-3 la sută, iar în România este de 17 la sută fiind și cel mai mare nivel acceptat.

„Încă odată se dovedește că decizia de a se înființa acea comisie de anchetă este foarte importantă, să vedem de ce se ajunge la un astfel de nivel al pierderilor acestor operatori economici, cum justifică aceste pierderi, dacă au făcut investițiile pe care erau obligați să le facă și în continuare au aceste pierderi și cum cei de la ANRE justifică acceptarea includerii în preț a acestor pierderi nejustificate pentru că nu e în regulă ca în fiecare an prețul la energie și la gaze să se mărească pur și simplu din pixul celor de la ANRE și afectează și populația și agenții economici”, a spus Dragnea.


Intră acum și în grupul de