Salariul mediu net în județul Suceava a scăzut sub cel din Botoșani și Neamț și doar în Vaslui e mai mic. Președintele executiv al CCI Suceava: Este îngrijorător pentru că Suceava se poziționa constant peste aceste județe


Intră acum și în grupul de

Salariul mediu net în județul Suceava este în prezent de 1.830 de lei și a scăzut sub nivelul salariilor medii din Botoșani și Neamț, a declarat președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu.

Gheorghiu a spus în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute că salarizarea din județul Suceava nu este una îmbucurătoare.

„Pe datele pe care le avem publicate de Institutul Național de Statistică la nivelul lunii iunie  salariul mediu net este de 1.830 de lei. Nu este foarte mare nici pe deparate. Îngrijorător este faptul că am ajuns sub nivelul salariului mediu net din județul Botoșani și județul Neamț în condițiile în care județul Suceava se poziționa, în mod constant, pe indicatorii economici, peste aceste județe. Coroborat cu ceea ce reclamă angajatorii legat de lipsa forței de muncă acest lucru trebuie să spună foarte multe”, a declarat președintele executiv al CCI Suceava.

El a arătat că județul Suceava are un nivel salarial foarte mic, nici pe departe la media unui mare oraș, dar consideră că în momentul în care acesta se situează și sub media județelor din regiunea nord est atunci semnalele nu sunt tocmai pozitive.

Potrivit lui Gheorghiu, nivelul salariilor în județul Suceava este mai mare doar decât cel din Vaslui în cadrul regiunii nord-est.

El a explicat că situația este determinată de faptul că nu există o zonă de stimulare și dezvoltare a afacerilor foarte sustenabilă și foarte viabilă în momentul de față.

„Antreprenorii trebuie susținuți pentru ca afacerile să fie dezvoltate, pentru ca această regiune nu se poate baza doar pe exploatare și prelucrare de resurse naturale, nu se poate baza numai pe ceea ce înseamnă comerț și servicii și trebuie să găsim și acel capitol care nu este prea consistent, cel al producției și al afacerilor care aduc valoare adăugată și pe orizontală nu numai pe livrarea directă”, a declarat Lucian Gheorghiu.

 


Intră acum și în grupul de