Șofer suspect de contrabandă, urmărit de polițiștii de frontieră în zona Nisipitu-Brodina peste doi kilometri. Suspectul a abandonat mașina și a fugit, lăsând în mașină peste 15 000 de pachete de ţigări


Intră acum și în grupul de

Peste 15 000 de pachete de ţigări au fost descoperite de poliţiştii de frontieră într-un autoturism abandonat al cărui şofer refuzase să oprească la semnalele acestora şi a fugit după ce a pierdut controlul volanului în timp ce era urmărit de o autospecială a SPF Brodina.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar şef Ilie Poroch Seriţan, a precizat, marţi, într-un comunicat de presă, că polițiștii de frontieră de la SPF Brodina au depistat, marţi dimineaţă, în trafic, pe comunicația Nisipitu-Brodina, un autoturism marca Mercedes ML, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă ţigări de contrabandă.

Sursa citată precizează că şoferul autoturismului a refuzat să oprească la semnalele regulamentare efectuate de polițiștii de frontieră, iar în aceste condiţii aceştia au pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice şi luminoase ale autospecialei din dotare, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză.

“După 2 km, conducătorul auto a pierdut controlul volanului ieșind de pe carosabil, moment în care a abandonat mașina și a fugit profitând de acoperirile din teren.

 În continuarea cercetărilor, s-a constatat că mașina abandonată era plină cu ţigări de provenienţă ucraineană, fapt pentru care a fost condusă la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.518 pachete ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană”, a menţionat Poroch Seriţan.

Conform sursei citate, ţigările, în valoare de 181.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul în valoare de 4000 lei a fost indisponibilizat la sediul SPF Brodina în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

(Liliana Bujdei)

 


Intră acum și în grupul de