Sucevenii vor beneficia de căldură de la jumătatea acestei luni. Asociațiile de proprietari s-au opus furnizării agentului termic de la sfârșitul săptămânii


Intră acum și în grupul de

Consultați de primarul, Ion Lungu, președinții de asociații de proprietari din municipiul Suceava au refuzat începerea furnizării agentului termic de la sfârșitul acestei săptămâni, fapt pentru care abia de la jumătatea acestei luni caloriferele abonaților la sistemul centralizat vor da căldură.

La Primăria Suceava a avut loc marți dimineață o ședință la care au fost invitați președinții de asociații de proprietari din municipiul reședință de județ, tema principală a întâlnirii fiind legată de furnizarea căldurii.

Înainte de începerea ședinței, în cadrul comandamentului săptămânal, primarul Ion Lungu a precizat că legislația în vigoare din România prevede că sezonul rece este între 15 octombrie și 15 aprilie, însă un act normativ clarifică situațiile în care se impune furnizarea agentului termic în afara perioadei menționate.

„Dacă o luăm conform legii, ar fi trebuit să dăm căldură. Este un act normativ care prevede că dacă timp de trei zile sunt temperaturi sub zece grade Celsius, pe timp de noapte trebuie furnizată căldura”, a spus primarul Ion Lungu.

El a mai arătat că în condițiile în care s-ar începe furnizarea căldurii înainte de 15 octombrie sucevenii cu venituri mici nu ar putea beneficia de subvenții, iar din această cauză unele asociații de proprietari ar închide gigacalorimetrele blocurilor, iar societatea de termoficare ar fi în pierdere.

„În ultimii ani de prin luna septembrie este frig. Cred că ar trebui guvernanții să actualizeze acea hotărâre cu sezonul rece pentru că dacă dăm mai repede căldură populația nu beneficiază de subvenții. Dacă e în afara sezonului nu se beneficiază de subvenție individuală la încălzire”, a menționat Ion Lungu.

Ulterior, în cadrul ședinței cu președinții de asociații de proprietari, aceștia au votat vehement împotriva furnizării agentului termic mai repede de 15 octombrie și au solicitat respectarea legii în această privință.

Astfel, primarul Sucevei a anunțat că agentul termic va fi furnizat de la jumătatea acestei luni.

În prezent, în municipiul Suceava, sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare aproximativ 18.000 de locuințe, cu circa 48.000 de beneficiari.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de