Inspectorii sanitari suceveni au aplicat 9 amenzi în valoare de 5500 de lei şi şapte avertismente în luna septembrie


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul Dinu Florin Sădean, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă că inspectorii sanitari suceveni au aplicat în luna septembrie 7 avertismente şi 9 amenzi în valoare totală de 5500 de lei în urma celor 719 controale efectuate.

Sădean a spus că în luna septembrie au fost efectuate 719 controale, din care 569 în domeniul condiţiilor de mediu şi viaţă şi 150 în unităţi sanitare din judeţ.

El a mai spus că din totalul celor 569 de controale, 214 au fost în domeniul alimentelor, 10 controale în domeniul turismului, 130 în cel al mediului, în domeniul condiţiilor de muncă s-a realizat un control, în domeniul produselor cosmetice-69, produse biocide-32, iar 113 controale s-au desfăşurat la unităţi de învăţământ.

La unităţile sanitare a fost o acţiune tematică de control fiind efectuate 21 de controale la cabinete şcolare, 42 la cabinetele individuale ale medicilor de familie,42 la cabinetele de medicină dentară şi 45 la cabinetele medicilor specialişti, a precizat Sădean.

Medicul sucevean a menţionat că în luna septembrie au fost realizate 37 de acţiuni de îndrumare şi consultanţă, fiind soluţionate şi 16 sesizări.

El a arătat că în urma controalelor efectuate s-au aplicat 7 avertismente, din care şase în domeniul alimentelor şi unul la o şcoală gimnazială din mediul rural în care funcţionează şi o grădiniţă întrucât unitatea şcolară avea grup sanitar comun pentru elevi şi preşcolari, inspectorii sanitari stabilind un termen pentru remedierea acestei deficienţe.

Sădean a spus că au fost aplicate în judeţul Suceava 9 amenzi în valoare totală de 5500 de lei, iar în municipiul Suceava s-au aplicat două amenzi, din care una în domeniul alimentelor în valoare de 500 de lei, iar alta în domeniul condiţiilor de mediu în valoare de 1500 de lei, ultima amendă fiind aplicată pentru depozitare necorespunzătoare a deşeurilor după controlul efectuat în urma unei sesizări.

Tot în cursul lunii septembrie au fost efectuate controale tematice din care 7 la unităţi de panificaţie şi 296 de controale în domeniul utilizării produselor biocide, 117 la produsele din tutun şi 3 controale în pieţe din mediul rural.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de