Lucian Gheorghiu(CCI Suceava):Comuna Șcheia are cifră de afaceri și număr de angajați peste Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Vatra Dornei, iar firmele de transport din Bosanci au o cifră de afaceri fantastică


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat în emisiunea Exclusiv 90 de minute că cifra de afaceri a comunei Șcheia este mai mare decât  a trei municipii, această comună fiind pe locul doi în țară în rândul comunelor, ca cifră de afaceri.

Gheorghiu a spus în cadrul emisiunii că, potrivit datelor statistice, comuna Șcheia are a doua ca cifră de afaceri din țară în rândul comunelor.

„Sunt aspecte importante și de luat în seamă. Comuna Șcheia, ca și cifră de afaceri și număr de angajați, este peste trei municipii din județ, Câmpulung Moldovenesc, Fălticeni și Vatra Dornei”, a spus Gheorghiu.

El a spus că și comuna Bosanci are o particularitate: „Societățile comerciale din domeniul transporturilor au o cifră de afaceri fantastică, ca și număr de firme și ca cifră de afaceri și ca domeniu de activitate care este preponderent în localitate”.

Potrivit datelor statistice pentru anul 2016, în top 10 orașe și municipii, după productivitatea medie a muncii, Rădăuți este pe primul loc.

Gheorghiu a spus că sunt cifre abstracte, dar se regăsesc și în profilul zonei, arătând că municipiul Rădăuți,  are a doua cifra de afaceri din județ după municipiul Suceava, dar că aici s-au făcut investiții majore în ceea ce privește tehnologia și în fabricile respective și că este evident că productivitatea este pe măsură.

De remarcat este că din cifra de afaceri a municipiului Rădăuți, aproape jumătate, respectiv 1,355 miliarde de lei, este a companiei Egger, care a realizat și cea mai mare cifră de afaceri din județ.

După Egger, pe locul al doilea se situează Ambro SA Suceava,cu o cifră de afaceri cu 284 de milioane de lei, iar pe locul al treilea este grupul Valvis cu apa minerală Aqua Carpatica, iar pe poziția a patra se situează firma SavCom.

 


Intră acum și în grupul de