Hoteluri de cinci stele în județul Suceava. Lucian Gheorghiu: Suceava a devenit o destinație pentru care anumiți operatori internaționali aduc turiști de cinci stele


Intră acum și în grupul de

Președintele executiv al Camerei de Comerț și Industrie Suceava, Lucian Gheorghiu, a declarat că zona turistică a județului Suceava are o capacitate de dezvoltare mult mai mare față de ceea ce este acum, dar că turismul va fi întotdeauna dependent de investiții în infrastructură, subliniind că hoteluri de cinci stele vor apărea în condițiile în care Suceava a devenit o destinație pentru turiști de cinci stele.

„Turismul va fi întotdeauna dependent de ceea ce înseamnă investiții în infrastructură. Au fost câteva elemente pozitive, cum ar fi reabilitarea DN 17, aeroportul, dar nu sunt suficient de mari. S-au dezvoltat cu proiecte cu finanțare europeană anumite zone, cum este la Gura Humorului, se face o pârtie de schi la Câmpulung Moldovenesc.Cu siguranță aceste investiții făcute în infrastructură vor avea un rezultat direct în ceea ce înseamnă activitatea turistică în județul Suceava”, a declarat Lucian Gheorghiu în emisiunea Exclusiv 90 de minute.

El a spus că în județul Suceava anii 2016 și 2017 au fost foarte buni din perspectiva turismului și a arătat că nu au fost transmise semnale că ar fi fost probleme.

„Au fost probleme în ceea ce înseamnă modalitatea de deplasare, aglomerație, radare. Au fost probleme în ceea ce privește găsirea unei cazări, la un moment dat, în perioade de week-end”, a spus președintele executiv al CCI Suceava.

El consideră că în județul Suceava turismul nu trebuie să rămână ancorat în ceea ce înseamnă monumente UNESCO sau turism ecumenic și că trebuie să fie dezvoltate și alte zone ale turismului, turismul de agrement și nu numai turism de week-end.

Gheroghiu a menționat că zona turistică are o capacitate de dezvoltare mult mai mare față de ceea ce este acum și că s-au făcut investiții importante și mari, dar că în ceea ce privește unitățile de cazare clasificate acestea nu sunt dezvoltate la nivelul foarte mare, cu mici excepții, iar ponderea este dată de pensiuni cu o capacitate relativ medie, până în 15 camere, care s-au dezvoltat foarte mult mai ales prin proiecte cu finanțare europeană.

El nu crede că pentru turismului sucevean este o țintă construcția unui hotel de cinci stele.

„Cu siguranță va fi și un hotel de cinci stele atât timp cât Suceava a devenit o destinație pentru care anumiți operatori internaționali aduc turiști de cinci stele cu curse charter, lucrul acesta nu va fi foarte îndepărtat. Atât timp cât există o cerere și Suceava este identificată ca o destinație turistică motivantă cu siguranță vor apărea și aceste unități de cinci stele”, a spus Gheorghiu.

El a subliniat că ținta principală trebuie să fie dezvoltarea infrastructurii pentru că astfel acest tip de unități vor apărea natural pentru că un investitor va specula întotdeauna, mult mai repede decât orice autoritate, importanța deschiderii unei astfel de unități de un anumit număr de stele.


Intră acum și în grupul de