Focar de trichineloză la porc mistreţ vânat pe un fond de vânătoare, înregistrat în această săptămână în judeţul Suceava

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că în cursul acestei săptămâni s-a înregistrat un focar de trichineloză la porc mistreţ vânat pe un fond de vânătoare din zona Fălticeni.

Corduneanu a spus că în urma analizelor efectuate la Laboratorul Sanitar-Veterinar Suceava asupra probelor prelevate de la un porc mistreţ vânat pe un fond de vânătoare din Râşca, a fost confirmată prezenţa trichinei.

El a mai spus că pe fondul de vânătoare unde a fost declarat focarul s-au luat măsurile specifice pentru combaterea bolii, iar carcasa de porc mistreţ a fost confiscată şi dirijată spre incinerare.

Directorul executiv al DSVSA Suceava a precizat că faţă de anul trecut, în acest an numărul focarelor de trichineloză la porc mistreţ înregistrate în judeţul Suceava a fost mai mic.

Reamintim că ultimul focar de trichineloză la porc mistreţ s-a înregistrat în cursul lunii iunie pe un fond de vânătoare din judeţul Suceava.

(Liliana Bujdei)

 

 

loading...