Focar de trichineloză la porc mistreţ vânat pe un fond de vânătoare, înregistrat în această săptămână în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Directorul executiv al DSVSA Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că în cursul acestei săptămâni s-a înregistrat un focar de trichineloză la porc mistreţ vânat pe un fond de vânătoare din zona Fălticeni.

Corduneanu a spus că în urma analizelor efectuate la Laboratorul Sanitar-Veterinar Suceava asupra probelor prelevate de la un porc mistreţ vânat pe un fond de vânătoare din Râşca, a fost confirmată prezenţa trichinei.

El a mai spus că pe fondul de vânătoare unde a fost declarat focarul s-au luat măsurile specifice pentru combaterea bolii, iar carcasa de porc mistreţ a fost confiscată şi dirijată spre incinerare.

Directorul executiv al DSVSA Suceava a precizat că faţă de anul trecut, în acest an numărul focarelor de trichineloză la porc mistreţ înregistrate în judeţul Suceava a fost mai mic.

Reamintim că ultimul focar de trichineloză la porc mistreţ s-a înregistrat în cursul lunii iunie pe un fond de vânătoare din judeţul Suceava.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de