Un grup de 30 de elevi din Stroiești s-a rătăcit pe versantul nordic al Masivului Giumalău și a fost găsit în scurt timp de echipajele Salvamont


Intră acum și în grupul de

Un grup de 30 de elevi din Stroiești s-a rătăcit, vineri după amiaza, în timp ce urcau versantul nordic al Masivului Giumalău.

Salvamontiștii din Vatra Dornei și Suceava au intervenit imediat pentru recuperarea acestui grup și au ținut legătura telefonic cu membri ai grupului, informează Salvamont Vatra Dornei.

Salvamont Vatra Dornei menționează că elevii au fost reperați de echipajele Salvamont Vatra Dornei și Suceava care au urcat din Valea Rusca respectiv Pojorâta în zona Vârfului Giumalau.

Grupul se afla în condiții bune, iar elevii au fost îndrumați să coboare pe traseul marcat cu bandă roșie spre șoseaua Transrarău, precizează sursa citată.

Elevii se aflau în excursie, iar la un moment dat au constatat că au părăsit drumul marcat și au anunțat situația prin apelul de urgență.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava precizează într-un comunicat că vineri,  la ora 15:15, în urma unui apel 112,  Jandarmeria Suceava a fost informată despre faptul că un grup de excursioniști, format din 6 adulți și 31 de copii, s-au rătăcit în munții Giumalău.

Pentru căutarea persoanelor rătăcite au acționat 7 jandarmi din cadrul Postului Montan Câmpulung și colegi ai Serviciului Salvamont, care au comunicat permanent cu însoțitorii grupului prin intermediul telefonului mobil.

Astfel, după aproximativ o oră, grupul a fost localizat în zona Crucea Albă din apropierea Vârfului Giumalău.

Atât cei 6 însoțitori, cât și copiii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, din localitatea Stroiești, județul Suceava, nu prezentau probleme de sănătate în momentul identificării acestora, arată sursa citată.

Grupul de persoane  a fost însoțit  și condus de jandarmii montani, în condiții de siguranță, spre șoseaua Transrarău (DJ 175B), unde cei 31 de copii și cei 6 adulți au fost  preluați  de autocarul cu care au venit la munte.

Foto video IJJ Suceava


Intră acum și în grupul de