Flutur, după întâlnirea cu oameni de afaceri germani la Munchen: Germania spune clar că economia e pe roți, se învârte. Dacă ai autostrăzi, bine, dacă nu, e mai greu. Asta voi cere Guvernului:autostrăzi


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, vineri, după întâlnirea pe care a avut-o cu oamenii de afaceri germani la Munchen la sediul Camerei de Comerț a Întreprinderilor Mici și Mijlocii că la revenirea în țară va continua să facă demersuri pentru ca Guvernul să înceapă lucrările la autostrăzi și drumuri rapide care să treacă Munții Carpați.

„Rămâne problema numărul 1 cea a transportului de mărfuri pe autostrăzi. Au apreciat că sunt aeroporturi și se pot deplasa însă firmele care pus întrebări despre regiunea noastră sunt în diverse domenii care au nevoie de drumuri rapide”, a spus Flutur.

El a arătat că în cadrul discuțiilor cu oamenii de afaceri a văzut un interes mare al firmelor din Germania legat de investiții în zona nord-est.

„Dar au vorbit în special de autostrăzi și noi asta vom cere Guvernului când venim acasă: autostrăzi. E nevoie de autostrada est-vest pentru că Germania spune clar că economia e pe roți, se învârte. Dacă ai autostrăzi, bine, dacă nu, e mai greu. Au fost investitori care au zis că nu trebuie așteptat să vină autostrada ci să se lucreze în parlalel cu investițiile astfel încât atunci când e finalizată autostrada să ai un picior pus deja”, a menționat președintele CJ Suceava.

Flutur a arătat că le-a transmis oamenilor de afaceri prezenți că la capitolul „desenate pe hârtie” stăm foarte bine cu autostrăzile și că e inclusă autostrada est-vest în Master Planul de Transport, dar că aceștia i-au transmis că această autostradă ar fi prioritatea zero a României pentru că trebuie să fie străpunși munții spre o zonă mai săracă și cu forță de muncă.

„Motorul economiei este în infrastructura rutieră”, a spus Flutur.

El a mai declarat că oamenii de afaceri germani au fost de acord cu nevoia dezvoltării unui drum expres nord-sud, între Marea Baltică și Marea Neagră  care este la fel de urgent ca o autostradă între est și vest pentru că ei vor să facă investiții într-o zonă sigură, dar cu drumuri către piețe.

 


Intră acum și în grupul de