Compania căilor ferate ucrainene, pregătită să pună în funcțiune perechea de trenuri Cernăuți-Vadu Siret ca parte a proiectului Cernăuți-Suceava


Intră acum și în grupul de

Compania ucraineană a căilor ferate este pregătită pentru intrarea în funcțiune a perechii de trenuri pe ruta Suceava-Cernăuți și a informat partea română că perechea de trenuri Cernăuți-Vadu Siret este pregătită să intre în circulație conform graficului orar stabilit de partea română.

Potrivit unor surse apropiate situației, reprezentanți ai companiei căilor ferate ucrainene „Urkzaliznitsia” a anunțat  partea română că va introduce în circulație perechea de trenuri Cernăuți-Vadu Siret, conform orarului stabilit, ca parte a cursei pe ruta Cernăuți-Suceava  cu transbordare în punctul internațional de trecere Vadul Siret.

Astfel, partea ucraineană arată că și-a defintivat procedurile urmând ca și partea română să introducă perechea de trenuri Suceava-Vadu Siret pentru realizarea proiectului convenit de ambele părți.

Potrivit autorităților locale din Cernăuți, lansarea acestei noi rute va fluidiza traficul feroviar și va facilita creșterea numărului de turiști ucraineni în România și a celor români în Ucraina.

„Urkzaliznitsia” a anunțat în primăvara acestui an că intenționează să reia circulația trenurilor cu țările vecine, respectiv Ungaria, Slovacia și România.

„Planificăm să dezvoltăm noi rute nu numai spre Polonia, dar și spre Ungaria, Slovacia și România, deoarece Polonia nu este unica țară din UE cu care Ucraina se mărginește”, a spus declarat directorul companiei de căi ferate din Ucraina, Wojciech Balczun.


Intră acum și în grupul de