Garda Forestieră Suceava a aplicat amenzi de peste 40.000 de lei unor firme care transportă și comercializează lemn din zonele Broșteni-Crucea și Sadova


Intră acum și în grupul de

Garda Forestieră Suceava a efectuat mai multe controale în zonele Broșteni-Crucea și Sadova, fiind verificați cinci operatori economici care au fost amendați cu peste 40.000 de lei, fiind confiscat valoric lemn de lucru și de foc cu un volum de 85 de mc.

Potrivit inspectorului șef al Gărzii Forestiere Suceava, Mihai Gășpărel, în scopul verificării legalității transporturilor de materiale lemnoase efectuate de diferite societăţi comerciale, având că obiect de activitate exploatarea, prelucrarea și comercializarea de materiale lemnoase, precum și pentru verificarea unor informaţii și a unor aspecte sesizate cu ocazia altor verificări anterioare, Garda Forestieră Suceava a făcut în perioada 25 septembrie 5 octombrie controale la patru operatori economici în zonele Broșteni -Crucea  și la unul din Sadova.

„În urma acestor verificări s-au constatat fapte de natură contravențională pentru expedierea și comercializarea de materiale lemnoase fără provenienţă legală”, a explicat Gășpărel.

El a menționat că, în consecință, s-au aplicat un 14 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 42.000 de lei și a fost confiscată valoric o cantitate totală 85,93 mc de materiale lemnoase, lemn de lucru și lemn de foc cu o valoare de 11.325 lei.

De asemenea, cu ocazia efectuării verificiirilor în zona Broşteni – Crucea, au rezultat indicii privitoare la faptul că operatorii economici care au efectuat transporturi de materiale lemnoase cu o terţă firmă, nu au încheiat contracte de prestări servicii în acest sens, motiv pentru care au fost înștiințate organele competente pentru a se face verificările care se impun.

La efectuarea acţiunilor de control au participat și lucrători de poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Suceava, a precizat sursa citată.(N.B.)


Intră acum și în grupul de