Aproape 400 de șoferi verificați cu etilotestul de polițiștii suceveni în weekend


Intră acum și în grupul de

Serviciul Rutier din cadrul IPJ Suceava și formaţiunile de profil din cadrul polițiilor municipale și orășenești au organizat şi desfăşurat, în perioada 6 – 8 octombrie a.c., acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare.

Astfel, potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul acţiunii au fost constatate opt infracţiuni și au fost aplicate 140 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 51.315 lei.

„Pentru abaterile săvârşite în trafic au fost reţinute 10 permise de conducere. Totodată, pentru defecţiuni tehnice şi alte abateri au fost retrase 4 certificate de înmatriculare. În cadrul acţiunii au fost testaţi cu aparatul etilotest 382 de şoferi”, a precizat sursa citată.

Poliția Suceava a prezentat câteva exemple ale unor şoferi care au condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi cu viteză excesivă punând în real pericol siguranţa traficului rutier. Din fericire, prezenta activă a poliţiştilor în teren a făcut ca aceşti şoferi să fie opriţi înainte de producerea unor tragedii.

Astfel, un tânăr de 24 ani, din comuna Marginea, a fost depistat în trafic pe DJ 178 F Măneuți – Frătăuții Vechi, duminică, la ora 01.00, având o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate probe biologice, iar în cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

De asemenea, un bărbat de 37 ani, din municipiul Vatra Dornei, a condus, sâmbătă, 7 octombrie a.c., autoturismul pe DN 17 B sat Rusca, comuna Dorna Arini, în timp ce avea o concentraţie de  0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la Spitalul municipal Vatra Dornei a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.

Un alt șofer, un bărbat de 40 ani, din municipiul Vaslui, a fost despitat cu o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat, în timp ce conducea, duminică după-amiază, pe raza satului Bucşoaia.

 

 


Intră acum și în grupul de