Ion Lungu vrea să schimbe destinația creditului de 25 de milioane de lei pentru Sala Polivalentă pentru alte opt investiții la străzi, noul pod peste râul Suceava, piața Burdujeni, gaz metan în Burdujeni-sat și statuia lui Ștefan cel Mare. Sala Polivalentă va fi făcută de Guvern


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat, miercuri, că va propune Consiliului Local să aprobe modificarea destinației unui credit aprobat de 25 de milioane de lei pentru lucrări la Sala Polivalentă care urmează să fie construită cu finanțare guvernamentală, pentru realizarea a altor opt investiții necesare.

Lungu a spus într-o conferință de presă că Primăria Suceava are aprobat de Consiliul Local un credit de 25 de milioane de lei încă de anul trecut pentru Sala Polivalentă, unde s-a schimbat strategia financiară și urmează să fie construită cu banii de la Guvern.

„Sunt convins că se va face Sala Polivalentă de Guvernul României. Suntem în grafic. Este foaia de parcurs cu proiectele tehnice de fezabilitate. Va veni soare și pe ulița noastră”, a spus Lungu.

El a arătat că în aceste condiții și pentru că municipiul are un grad de îndatorare destul de mic, cu tot cu aceste 25 de milioane de lei, cu cea mai mare sarcină în 2019, de 15, 93 la sută arată că dorește folosirea creditului pentru echilibrarea financiară ținând cont că Primăria are plăți restante de 19,8 milioane de lei.

„Pentru a putea să ne echilibrăm financiar propun să folosim acești bani pentru investiții”, a spus Lungu.

El a arătat că ar urma să fie finanțate opt investiții, respectiv gaz metan în Burdujeni-sat 5 milioane de lei, drumuri și parcări în cartierul Europa-5,5 milioane de lei, piața Burdujeni-2,37 milioane de lei, strada Mihail Sadoveanu-1,2 milioane de lei, strada Bogdan Vodă-0,3 milioane de lei, strada Traian Țăranu-1 milion de lei, statuia lui Ștefan cel Mare-1,79 de milioane de lei, iar suma care rămâne, de 7,6 milioane de lei pentru începerea podului nou peste râul Suceava.

Primarul a spus că va intra cu proiectul de hotărâre pentru schimbarea destinației creditului, acesta fiind aprobat în Consiliul Local anul trecut când s-a aprobat și caietul de sarcini.

„Îmi doresc ca acest credit să fie operațional de anul viitor să facem licitație să putem folosi banii și să ne putem echilibra financiar”, a spus Ion Lungu.


Intră acum și în grupul de