Primarul Ion Lungu: Fondurile europene pentru o grădiniță în cartierul Obcini le-am pierdut. Asta nu înseamnă că nu facem grădiniță în Obcini și am solicitat transferul unui teren, dar va dura


Intră acum și în grupul de

Primăria Suceava a depus, luni, la Agenția Națională pentru Zootehnie, o cerere pentru transferarea unei suprafețe de 6000 de mp folosită de Oficiul Județean pentru Zootehnie, pentru construcția unei grădinițe în cartierul Obcini, anunțat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Primarul Ion Lungu a spus, miercuri, că știa de acest teren de un an de zile, dar că față de alții, știe ceea ce înseamnă să transferi un teren de la Guvern.

„Trebuie să umbli ani de zile pentru a transfera aceste terenuri”, a spus Lungu.

El a explicat că de aceea a insistat ca grădinița să fie construită în zona Școlii generale nr. 9 pentru că altfel se pierdeau banii de la Uniunea Europeană.

„Fondurile europene le-am pierdut. Asta nu înseamnă că nu trebuie o grădiniță în cartierul Obcini. Asta nu înseamnă că nu sunt de acord să facem o grădiniță în cartierul Obcini. Am făcut aceste demersuri care vor dura. Sper să fie cât mai scurte”, a spus primarul care a subliniat că astfel de terenuri trebuie transferate numai prin lege pentru că se transferă teren din domeniul public al statului în domeniul public al municipalității.

„Ca să treci o lege prin Parlament este treabă multă”, a spus primarul.

El a făcut referire și la declarațiile liderului PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, care a anunțat marți că după ce a avut o discuție cu primarul s-a stabilit inițierea unui proiect al tuturor consilierilor locali prin care să se înceapă procedura de preluare a terenului respectiv.

„Acum se discută despre cine a descoperit acest teren, că îi dăm Premiul Nobel. Nu l-a descoperit nimeni. Era demult acolo și știam de el”, a spus Lungu.

El a mai declarat că va face tot ce e posibil să fie transferat în proprietatea municipiului pentru a fi construită o grădiniță.

Ion Lungu a respins și acuzele aduse de PSD că în 14 ani nu a făcut nicio grădiniță, dar că PNL are sediul într-o fostă grădiniță, subliniind că au fost construite trei noi grădinițe, una în Obicini, și alte trei grădinițe au fost extinse și modernizate.

„Cred că avem cele mai moderne grădinițe din România și chiar la nivel european”, a spus Lungu.


Intră acum și în grupul de