70 de elevi ai Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava au obținut certificatul de limbă germană DSD 1


Intră acum și în grupul de

În Aula Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava a avut loc marți, 10 octombrie a.c., festivitatea de decernare a certificatelor de atestare a competențelor lingvistice la limba germană.

Potrivit reprezentanților instituției, 70 de elevi au obținut râvnitul certificat de atestare a competențelor lingvistice.

„Copiii au fost felicitați de doamna director adj. Anca Greculeac, de doamna Antonia-Maria Gheorghiu, director al Forumului Democrat German din Suceava și de profesorii de germană ai colegiului”, au arătat reprezentanții Colegiului Național „Petru Rareș” Suceava.

Sursa citată a menționat că diplomele au fost înmânate de șefa secţiei de presă şi cultură a Ambasadei Germaniei, Laura Grünewald, și de coordonatorul cadrelor didactice din Germania pentru România şi Republica Moldova, Fabrice Liesegang.

Activitatea a cuprins și un moment muzical interpretat de Medeea Soroceanu.

Deutsches Sprachdiplom (DSD) este un examen de limba germană recunoscut la nivel internațional care atestă competențe lingvistice de la nivelul A2 până la C1. Prima treaptă a examenului, DSD 1, confirmă cunoștințele candidaților pentru nivelurile A2/B1, oferindu-le acestora, conform Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi (CECRL), abilități fundamentale de exprimare și comunicare în limba germană.


Intră acum și în grupul de