Cazinoul din Vatra Dornei va fi restaurat printr-un proiect european de 4,9 milioane de euro


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, joi, că șase monumente istorice din județ urmează să fie reabilitate și restaurate prin Programul Operațional Regional 2013-2020, între care și Caziniul Băilor din Vatra Dornei.

Flutur a spus, în calitate de președinte al Consiliului Regional de Dezvoltare Nord Est că în județul Suceava, numai în domeniul monumentelor istorice vor fi finanțate șapte obiective la șase monumente istorice.

El a arătat că au fost semnate contracte pentru proiecte de restaurare și reabilitare la Mănăstirea Probota, un proiect de cinci milioane de euro, la Mănăstirea Dragomirna două proiecte de consolidare de 3,8 milioane de euro și Mănăstirea Bogdana un proiect de consolidare de 4 milioane de euro.

Flutur a menționat că mai sunt trei proiecte în precontractare.

Unul dintre acestea este Cazinoul Băilor din Vatra Dornei unde, potrivit lui Flutur, este prevăzută întreaga restaurare a monumentului, în baza unui proiect în valoare de 4,9 milioane de euro.

El a arătat că acest monument, Cazinoul din Vatra Dornei, reprezenta una din prioritățile locuitorilor din acest municipiu.

Flutur a mai spus că un alt proiect care urmează să fie contractat vizează Biserica Sf. Ilie din comuna Șcheia construită în perioada lui Ștefan cel Mare, unde se vor face lucrări de 4,5 milioane de euro în restaurarea bisericii, clopotniței, zidului de incintă.

Totodată, va fi restaurată biserica din lemn din Adâncata, cu 870.000 de euro, a spus președintele CJ Suceava.

„Vorbim de șapte obiective cu 24 de milioane de euro în domeniul patrimoniului cultural din județul Suceava”, a menționat Flutur.


Intră acum și în grupul de