Gheorghe Flutur a prezentat logoul Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara care va fi montat la intrările în județ și pe unele clădiri publice


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat, joi, logoul Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara care a fost aprobat în ședința Comisiei de organizare a Centenarului care s-a desfășurat miercuri.

El a spus că în cadrul ședinței s-au discutat probleme legate de pregătirea marcării Zilei Bucovinei în 28 noiembrie 2017.

Flutur a spus că Suceava este zona care are obligația care să vină cu evenimente bine puse la punct pentru că Bucovina este una din cele patru provincii care s-au unit cu țara.

„La intrarea în județ și pe sediile din subordinea noastră, dar am vorbit și cu Primăria ne-am gândit să montăm plăcuțe cu sigla Unirii Bucovinei cu Țara. Bucovina-100”, a spus Flutur.

El a spus că această siglă va fi montată în mod legal și civilizat pe sedii publice, dar și la intrările din județ.

Totodată, cu acest model vor fi realizate insigne, stegulețe și alte materiale promoționale.

Președintele CJ Suceava a menționat că aceste plăcuțe cu sigla Centenarului Unirii Bucovinei cu Țara vor fi montate de Ziua Bucovinei și vor rămâne pe perioada anului 2018.

Întrebat dacă „fură startul” în marcarea Centenarului Unirii, Flutur a răspuns că „așa au furat bucovinenii (startul n.r.) în 1918 și eu mă țin după ei”.

Flutur a mai prezentat și programul prevăzut pentru marcarea Zilei Bucovinei din 28 noiembrie 2017 care va începe cu o ședință solemnă de evocare și propune ca să fie acordat titlui de cetățean de onoare al județului Suceava lui dr.Mihai Ștefan Ceaușu, cercetător al Academiei Române, care a scris Istoria Bucovinei și are multe cercetări privind Bucovina.

Totodată, fiica lui Iancu Flondor va lansa la Teatrul „Matei Vișniec„ cartea „Flondor, Bucovina și România Mare” în prezența lui Grigore Leșe.

În cursul serii, împreună cu Primăria Suceava se va inaugura iluminatul pentru sărbători și deschiderea Târgului de Crăciun, dar va fi prezentat, în premieră, un film documentar despre Bucovina și va fi organizat și un spectacol special de Ziua Bucovinei.

Pe Casa Culturii se vor amplasa timp de un an imagini și fotografiile unor persoane reprezentative ale Bucovinei.

„Eu cred că centrul Sucevei va fi un reper important pentru sărbătorirea acestui eveniment”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de