Primăria Suceava a constatat că nu mai are acces la Ștrandul Ițcani și că o porțiune din drum e proprietate privată. Modernizarea ștrandului poate începe doar după soluționarea problemei


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat joi că la Ștrandul Ițcani lucrările de modernizare nu vor putea începe până când nu este asigurat accesul la locație în condițiile că, în prezent, drumul de acces traversează o fâșie de proprietate privată.

„Acolo avem o mică problemă cu accesul la locația ștrandului. Sunt terenuri private și din păcate trebuie să găsim soluția. Până la ștrand e un teren privat”, a spus Andronache în cadrul emisiunii Exclusiv 90 de minute.

El a adăugat că în zona respectivă sunt foarte multe proprietăți private în jurul ștrandului, arătând că au fost foarte multe hotărâri judecătorești prin care au fost puse în posesie, „probabil și persoane care au avut teren în acea locație”.

„Eu țin minte că în 1998 când s-a preluat ștrandul de la Ministerul Sporturilor, nu era problema asta. Era o suprafață destul de mare. Probabil că au fost puși între timp în posesie oameni”, a spus viceprimarul.

El a explicat că a văzut un plan unde a constatat că accesul către ștrand trece pe un teren privat.

„Trebuie să găsim soluția. Se va rezolva situația. Dacă până acum s-a putut intra se va putea intra în continuare.(…) Ca să poți face investiții trebuie să ai asigurat și accesul”, a spus viceprimarul.

El a menționat că după soluționarea acestei probeleme se va realiza proiectarea și studiul de fezabilitate pentru lucrările de modernizare.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat în luna august că vrea ca anul viitor sucevenii să beneficeze de un ștrand public și că în acest sens va fi modernizat Ștrandul Ițcani.

 

 


Intră acum și în grupul de