Rîmbu: Segmentul chirurgiei oncologice va fi dezvoltat la Suceava în perspectiva deschiderii Centrului de Radioterapie în primăvara anului viitor


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, economist Vasile Rîmbu, a declarat că „îi va provoca” pe medicii chirurgi tineri ai spitalului să dobândească şi competenţe în domeniul chirurgiei oncologice, pentru a dezvolta acest segment în condiţiile în care la Suceava va funcţiona, din primăvara anului viitor, Centrul de Radioterapie.

Rîmbu a spus că lucrările de construcţie a Centrului de Radioterapie din Suceava au început şi “se sapă de zor”, însă, din păcate, Suceava nu are încă dezvoltată chirurgia oncologică.

“Adică, operăm în altă parte şi tratăm în altă parte. Acum, dacă tratăm la noi, va trebui şi să operăm la noi. Având avantajul medicilor tineri, aceştia sunt provocaţi ca, între timp, să-şi dobândească aceste competenţe sau să se specializeze în domeniul chirurgiei oncologice”, a spus Rîmbu.

El a arătat că va lansa provocarea tinerilor chirurgi din SJU Suceava de a merge în spitalele fie din ţară, fie din străinătate, care au tradiţie în astfel de intervenţii,  pentru cursuri de pregătire în vederea dobândirii competenţelor în chirurgia oncologică, astfel încât, atunci când va fi pus în funcţiune Centrul de Radioterapie, să poată fi efectuate şi la SJU Suceava operaţii oncologice.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de