Viceprimarul Marian Andronache: Ideea cu plantarea de platani la intrarea în oraș a venit în urma unei discuții cu deputatul Ioan Bălan. Vrem să aducem platani de șase-șapte metri înălțime


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat că municipalitatea intenționează să planteze platani la intrarea în municipiu printr-un proiect cu finanțare europeană.

El a spus că el a propus primarului această soluție cu plantarea de platani.

„Nu e neapărat ideea mea. Chiar cu mai mulți ani în urmă, într-o discuție cu deputatul Ioan Bălan, el spunea că i-ar place o intrare cu platani în municipiul Suceava.Într-adevăr, avea dreptate”, a spus Andronache.

Viceprimarul a explicat că este important ca atunci când se intră în municipiul Suceava să fie ceva de impact.

„Acum intri, chiar și de la sensul giratoriu, ai un câmp pe dreapta, dar e altceva când ai avea niște copaci maiestuoși”, a spus Andronache care a menționat că a văzut astfel de soluții atât cu platani mari, dar că  și cei mai mici arătau extraordinar.

El a mai spus că urmează să se identifice și de unde pot fi aduși astfel de arbori.

„Plantarea lor ține de un proiect cu fonduri europene legat de spații verzi. Trebuie aduși arbori de înaltă calitate cu o talie destul de mare, undeva peste șase-șapte metri.Să fie deja mari când îi plantezi”, a spus Andronache care a adăugat că se lucrează la acest proiect.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat în urmă cu două săptămâni că intenționează  să depună un proiect cu finanțare europeană complementar celui de achiziții de autobuze electrice prin care pe axul principal al municipiului să fie plantați platani.

Primarul a spus în conferința săptămânală de presă că, la proiectele inițiale prezentate pentru a fi depuse pentru finanțare prin POR 2014-2020, vor putea fi depuse și proiecte complementare.

 

Potrivit lui Ion Lungu, la proiectul privind achiziția de autobuze electrice intenționează să depună un proiect suplimentar complementar care prevede plantarea de platani pe marginea drumului principal al municipiului.


Intră acum și în grupul de