O delegație din localitatea italiană Bagnacavallo condusă de primar, în vizită la Primăria municipiului Rădăuți, pentru derularea, în comun, a unor proiecte sociale


Intră acum și în grupul de

O delegație din localitatea italiană Bagnacavallo s-a întâlnit, luni, cu reprezentanți ai Primăriei Rădăuți, vizita italienilor având ca scop cunoașterea reprezentanților administrației rădăuțene și de a dezvolta noi parteneriate în vederea derulării unor proiecte în domeniul social.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Rădăuți, legătura dintre Rădăuți și Bagnacavallo a fost menținută de-a lungul timpului prin Asociația italiană Help for Family, care de aproape 20 de ani, sprijină funcționarea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți.

Din delegația italiană au făcut parte 12 persoane, între care Eleonora Proni, primar Bagnacavallo,  Giannantonio Rossi, președintele Asociației Help for Family, Massimo Marcis, comisar de la Poliția din Ravena, jurnaliștii Monia Savioli și Serenella Bettin.

Eleonora Proni, primar al comunei Bagnacavallo a declarat că aceasta este o vizită de cunoaștere și de informare.

„La Bagnacavallo există o rețea foarte puternică de ajutor social și voluntariat, iar primăria lucrează îndeaproape cu firme private și sponsori, care sprijină acțiunile sociale. Având în vedere legăturile care deja există cu orașul Rădăuți, sperăm să primim vizita reprezentanților administrației rădăuțene și în comunitatea noastră și de ce nu, să derulăm proiecte frumoase împreună”, a declarat primarul italian.

Viceprimarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin a declarat că este o ocazie importantă pentru  dezvoltarea de noi parteneriate în vederea derulării de proiecte în domeniul social.

„Avem nevoie de proiecte pentru tineri, pentru persoanele aflate în situație de risc, atât tineri cât și bătrâni  și  este important să avem parte de exemple de bună practică. Suntem încântați să primim vizita delegației italiene, având în vedere sprijinul constant pe care comunitatea italiană l-a manifestat față de Centrul Social Maria Ward Rădăuți. Cu siguranță, la următoarea întâlnire, vom pune bazele unui nou proiect între comunitățile Bagnacavallo-Rădăuți”, a spus Loghin. 

În cadrul discuțiilor a fost prezentată activitatea Asociației Help for Family,  s-au purtat discuții cu privire la domeniul non-profit, asemănări și diferențe între cele două țări, dar   s-a adus în discuție și  posibilitatea derulării unor proiecte în comun de către cele două administrații.

Delegația italiană a petrecut 4 zile în Bucovina, timp în care a vizitat principalele obiective turistice din Rădăuți, precum și mănăstirile Voroneț, Putna și Humor.

 

De aproape 20 de ani, Asociația Help For Family se implică în dezvoltarea proiectelor sociale din zona Rădăuți, cu precăderea în  susținerea Centrului Social Maria Ward din Rădăuți, al Asociației I.S.E.A. 

Prin activităţile desfăşurate, Centrul Social MARIA WARD Rădăuți, oferă servicii socio-educative copiilor şcolari şi preşcolari aflaţi în dificultate pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora, prevenind abandonul şi instituţionalizarea, crescându-le şansele pentru o viaţă adultă responsabilă şi autonomă, luând în considerare cerinţele societăţii, conform criteriilor reglementate de legislaţia în vigoare.

 


Intră acum și în grupul de