Peste 900 de elevi suceveni vor primi burse în acest an. Cele mai multe burse de performanță vor fi acordate unor elevi de la Liceul cu Program Sportiv


Intră acum și în grupul de

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în ședința de săptămâna viitoare un proiect de hotărâre privind acordarea a peste 900 de burse școlare, cele mai multe la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava.

 

Potrivit proiectului de hotărâre inițiat de primarul Ion Lungu, în acest an vor fi acordate 906 burse școlare pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din municipiul Suceava, dintre care 56 de burse de performanță, 710 burse de merit, 17 burse de studiu și 123 de burse de ajutor social.

„Având în vedere adresele înaintate de Școala Gimnazială Nr. 1, Școala Gimnazială Nr. 4, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, numărul total de burse crește cu 22, după cum urmează: 10 burse de performanță, 11 burse de merit și o bursă socială. Bursele se acordă în limita fondurilor aprobate cu această destinație”, se precizează în expunerea de motive.

Cele mai multe burse, 92, vor fi acordate unor elevi ai Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, din care  7 de performanță, 72 de merit, 10 burse de studiu și 3 burse sociale.

La Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava vor fi acordate 66 de burse, dintre care 9 de performanță, 52 de merit și 7 burse sociale, iar la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava vor fi acordate 65 de burse, dintre care una de performanță, iar 64 de merit.

De remarcat este faptul că cele mai multe burse de performanță, 10, vor fi acordate unor elevi de la Liceul cu Program Sportiv. La acest liceu vor mai fi acordate 14 burse de merit.

Cele mai puține burse vor fi acordate elevilor de la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, dar și celor de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei”.

Astfel, la Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava vor fi acordate 11 burse, dintre care una de performanță și 10 de merit, iar la Seminarul Teologic vor fi acordate 6 buse, toate de merit.

Consiliul Local Suceava se va întruni în ședință săptămâna viitoare, pe 25 octombrie.

 


Intră acum și în grupul de