Grădiniţa „Prichindel” din Suceava a câștigat Marele Premiu al competiţiei E.ON Energy Globe Award România


Intră acum și în grupul de

Marele Premiu al competiţiei E.ON Energy Globe Award România, ediţia 2017, a fost câştigat de Grădiniţa „Prichindel” din Suceava, cu proiectul „Oraşul Viitorului”.

Potrivit unui comunicat de presă al E.ON România, competiția E.ON Energy Globe Award România, aflată la cea de-a doua ediţie, şi-a anunţat câştigătorii în cadrul unei Gale desfăşurate joi, 19 octombrie, la Palatul Regal din Bucureşti, eveniment la care au participat reprezentanţi de top ai mediului de afaceri, universitar, cultural şi guvernamental.

„Lansată la 1 mai 2017, competiţia a constat în selecţia de proiecte şi idei inovatoare din domeniul eficienţei energetice şi al protejării mediului. Până la termenul-limită 16 iunie, pe platforma energyglobe.ro au fost înscrise peste 160 de proiecte”, se precizează în comunicat.

Sursa citată a menționat că proiectele au fost analizate şi selectate de către un juriu independent, care a întocmit o listă cu proiectele finaliste, câte trei pe fiecare dintre cele cinci categorii din concurs.

„Departajarea lor s-a realizat pe baza unor criterii de evaluare, fiecare cu procentajele sale, care iau în calcul atractivitatea proiectului, gradul său de inovare, potenţialul de replicare a respectivei iniţiative şi componenta legată de eficienţa energetică. Ulterior, dintre cele 15 proiecte finaliste au fost alese cinci câştigătoare”, a arătat E.ON România.

Astfel, la Categoria Tineret, Grădiniţa cu program prelungit „Prichindel” din Suceava a câștigat cu proiectul ,,Oraşul Viitorului” un premiu de 5.000 de euro, premiu acordat de BRD – Groupe Societe Generale SA, precum și o centrală termică, premiu acordat de Vaillant.

Totodată, Grădiniţa „Prichindel” din Suceava este și Câştigătorul general al competiţiei.

„Câştigătorul general al competiţiei, cel care va reprezenta România la etapa internaţională a Energy Globe Award de anul viitor, este Grădiniţa cu program prelungit ,,Prichindel”, Suceava, cu proiectul ,,Oraşul Viitorului”. Aceasta a primit suma de 10.000 de euro din partea E.ON Energie Romania, precum şi o centrală termică din partea Vaillant”, au precizat reprezentanții E.ON România.

Potrivit acestora, în „Oraşul viitorului” creat de copii, avioanele funcţionează cu energie eoliană, iar autoturismele cu energie solară, clădirile sunt realizate din pereţi solari, apa utilizată provine din purificarea apei de ploaie, iluminatul stradal are ca sursă energia eoliană stocată în baterii, iar aerul este purificat de ,,frunzele filtre” instalate în copacii din parcuri.

În cadrul competiției au mai fost premiate următoarele proiecte: „Save Energy” – SC W3 Marketing Technology SRL Constanţa, la Categoria Companii; „Pompa de căldură, viitorul la tine acasă” – Ciprian Macsim, loc. Vânători, com. Popricani, jud. Iaşi, la Categoria Do it yourself; „Software inteligent pentru optimizarea reabilitării energetice a clădirilor” – Facultatea de Energetică – Universitatea Politehnică Bucureşti, la Categoria Idei și „Microhidrocentrală pe râul Moldova” – Primăria Municipiului Roman, jud. Neamţ, la Categoria Municipalităţi.

E.ON România a mai arătat că o noutate absolută a competiţiei din acest an a fost introducerea votului online, o opţiune prin care vizitatorii portalului energyglobe.ro au putut vota proiectul favorit, căruia i s-a decernat „Premiul de Popularitate”. Acest premiu simbolic a fost decernat proiectului „Microhidrocentrală pe râul Moldova” al Primăriei Municipiului Roman, jud. Neamţ, care a înregistrat, în perioada 1-30 septembrie, cel mai mare număr de voturi online din partea publicului.

Mai multe detalii despre competiţie şi despre proiectele câştigătoare găsiţi pe www.energyglobe.ro

 


Intră acum și în grupul de