Județul Suceava, pe locul trei în țară ca număr de structuri de primire turistică după Brașov și Constanța


Intră acum și în grupul de

Capacitatea de cazare turistică în țară a crescut în ultimul an cu 4,5% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unei statistici a Institutului Național de Statistică în care se arată că județul Suceava se clasează pe al treilea loc în țară ca număr de structuri de primire turistică.

Astfel, primele cinci județe, ierarhizate după numărul total de structuri de primire turistică existente au fost: Brașov (955 structuri de cazare), Constanța (838), Suceava(441), Harghita (409) și Mureș (362). Județul Constanța a deținut cea mai mare pondere (24,4%) în totalul camerelor existente în structurile de primire turistică (exclusiv camerele din căsuțe).

Din numărul total de locuri de cazare turistică existente, județul Constanța a deținut 24,5%, județul Brașov 8,7%, urmate de Municipiul București cu 6,1%, Prahova și Bihor (câte 3,7% fiecare) și județul Suceava cu 3,5%.

Numărul locurilor de cazare turistică existente la 31 iulie 2017 în țară a fost de 343,7 mii, din care cele mai multe locuri 194,9 mii erau în hoteluri, urmate de pensiunile agroturistice cu 44,5 mii locuri, pensiunile turistice cu 34,8 mii locuri, vilele turistice cu 15,3 mii locuri, hosteluri cu 14,2 mii locuri.

După modul de funcţionare a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică, 77,8% din total camere au fost în structuri de primire turistică permanente.

Camerele cu baie sau duş au reprezentat 96,5% din totalul camerelor (exclusiv camerele din căsuţe).

În taberele de elevi şi preşcolari 57,1% din camere erau fără baie sau duş.

 


Intră acum și în grupul de