Doi ucraineni care au introdus mii de pachete de țigări de contrabandă în țară trecând ilegal frontiera în zona localității Baineț, prinși. Unul a fost reținut de polițiștii de frontieră suceveni, celălalt de grănicerii ucraineni


Intră acum și în grupul de

Doi ucraineni care au introdus în țară trei mii de pachete de țigări de contrabandă au fost prinși, unul de polițiștii de frontieră suceveni, iar altul de grănicerii ucraineni.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de frontieră Suceava, comisar șef Ilie Poroch Serițan, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret au descoperit și confiscat 3.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, care urmau să fie introduse ilegal în Romania pentru a fi comercializate pe piaţa neagră de desfacere, iar un cetățean ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

 

Astfel, joi dimineața,  poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Siret au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate și au observat cu ajutorul aparaturii  de termoviziune, pe raza localității Baineț, în apropierea graniţei cu Ucraina, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând colete voluminoase.

Imediat, un echipaj al poliției de frontieră, însoțit de câinele de serviciu Nac, a acționat pentru reţinerea persoanelor în cauză, moment în care acestea au încercat să fugă spre teritoriul statului vecin.

Astfel, polițiștii de frontieră au reținut un bărbat, cetățean ucrainean, Illia H., în vârstă de 32 ani.

În acest caz au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre evenimentul de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

La scurt timp, autoritățile de frontieră ucrainene au informat că au reținut pe teritoriul lor, în apropierea frontierei de stat, un alt bărbat implicat în activitatea infracțională.

Din primele cercetări efectuate la fața locului, au fost descoperite în apropiere mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 3.000 pachete de țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 36.000 lei.

 Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar cetățeanul ucrainean este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și contrabandă în formă agravantă.

Cazul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi în vederea soluționării legale, iar la final urmează să fie luate toate măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de