Un octogenar din Siret a murit în incendiul care i-a cuprins casa


Intră acum și în grupul de

Un bărbat în vârstă de 80 de ani din Siret a murit, sâmbătă, într-un incendiu care i-a cuprins casa.

Potrivit ISU Suceava, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Siret au intervenit cu sâmbătă cu trei autospeciale pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă de locuit, din orașul Siret, iar în sprijinul salvatorilor au intervenit un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean și unul de poliție.

La sosirea pompierilor, casa, construită din lemn și chirpici, cu învelitoare din azbociment, ardea generalizat, și exista pericolul de propagare la vecinătăți, iar martorii aflați la fața locului au spus pompierilor că în interiorul locuinței s-ar afla surprins proprietarul.

Pompierii militari au trecut la localizarea flăcărilor, concomitent cu pătrunderea în casă a unui echipaj de căutare/salvare. Ulterior, pompierii au evacuat trupul bărbatului, în vârstă de 80 de ani, care din nefericire era carbonizat.

Casa și bunurile din interior au ars, pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Pereții portanți și acoperișul din azbociment s-au degradat.

Flăcările au izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor căzute din sistemul de încălzire, o sobă metalică, fără acumulare de căldură.

Pompierii au salvat de la incendiere o casă învecinată și anexele gospodărești din apropiere.


Intră acum și în grupul de