Șase studenți suceveni de la Facultatea de Silvicultură au fost desemnați câștigători ai burselor Schweighofer


Intră acum și în grupul de

Șase studenți suceveni de la Facultatea de Silvicultură a Universității „Ștefan cel Mare” Andronache Eduard-Titi și Barbă Cosmin – Marian din anul III, Leșan Ilarie și Știrbu Marian Ionuț din anul IV și Corjin Mihai Alexandru și Dănilă Alin Andrei de la programul de Master anul I, vor beneficia de burse Schweighofer de 8000 de lei pentru întregul an universitar.

Potrivit unui comunicat al companiei, de trei ani Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield din industria de prelucrare a lemnului din România, susține tineri dornici să facă performanță, tineri ambițioși care vor să își construiască o carieră stabilă și care depun eforturi considerabile pentru a performa. Compania este partener al instituțiilor de învățământ și, în anul universitar 2017 – 2018, acordă un număr de 24 de burse lunare studenților cu rezultate remarcabile în domeniul silviculturii și ingineriei lemnului. Fiecare bursă are o valoare totală de 8.000 de lei pentru întregul an universitar.

Câștigătorii burselor au fost desemnați de către o comisie alcătuită din profesori la fiecare facultate, în urma unui concurs ce a cuprins o probă teoretică și una practică, organizate de către universitățile partenere. Astfel, sâmbătă, 28 octombrie, au fost desemnați cei 6 câștigători de la Facultatea de Silvicultură din cadrul Universității ,,Ştefan cel Mare” din Suceava. Aceștia sunt: Andronache Eduard-Titi și Barbă Cosmin – Marian din anul III, Leșan Ilarie și Știrbu Marian Ionuț din anul IV și Corjin Mihai Alexandru și Dănilă Alin Andrei de la programul de Master anul I.

,,Până în momentul de față, cea mai mare oportunitate pe care am întâlnit-o a fost câștigarea unei burse acordată de către compania Holzindustrie Schweighofer. Aceasta reprezintă, practic, primii bani pe care i-am făcut folosind intelectul. Sunt sigur că această șansă de care am avut parte își va pune amprenta riguros asupra viitorului meu, motivându-mă să fiu tot mai ambițios și dornic să acumulez un bagaj consistent de cunoștințe pentru a deveni unul dintre cei mai buni din domeniu.’’ a spus Dănilă Alin Andrei.

Despre inițiativa burselor private și impactul acestora în pregărirea și în cariera studenților, președintele comisiei de organizare, conf. dr. ing. Marian Drăgoi a menționat: ,,A fost o foarte bună oportunitate de a-i motiva pe studenți să învețe cu mai mult simț de răspundere. Disciplinele la care au fost testați constituie fundamentul culturii profesionale a oricărui silvicultor și sperăm ca pe viitor absolvenții noștri, bursieri sau nebursieri Holzindustrie Schweighofer, să dea dovadă de mai mult profesionalism, ce nu poate fi dobândit decât prin practică.’’

,,Pentru a progresa industria are nevoie de specialiști valoroși. Compania noastră, dă dovadă de responsabilitate socială și continuă să investească într-una dintre cele mai valoroase „pepiniere” de ingineri silvici – școala românească de silvicultură. Școală care, prin profesorii de renume mondial pe care îi are, reușește an de an să responsabilizeze studenții astfel încât să gestioneze durabil resursele forestiere’’ a precizat Dan Bănacu, Director General Holzindustrie Schweighofer România.

 

Cele 24 de burse acordate de Holzindustrie Schweighofer au fost repartizate în mod egal la:

  • Facultatea de Silvicultură – Universitatea ,,Ştefan cel Mare” din Suceava (6 burse)
  • Facultatea de Ingineria Lemnului – Universitatea ,,Transilvania” din Braşov (6 burse)
  • Facultatea de Silvicultură şi Exploatări Forestiere – Universitatea ,,Transilvania” din Braşov (6 burse)
  • Facultatea de Horticultură, Secția Silvicultură – Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca

Grupul Schweighofer își are rădăcinile într-o companie tradițională austriacă de familie cu peste 400 de ani de experiență în prelucrarea lemnului. În prezent, Grupul este activ în primul rând în industria prelucrării lemnului, dar și în gestionarea pădurilor, producția de bioenergie și imobiliare. Divizia industrială a grupului Schweighofer operează trei fabrici de cherestea și două fabrici de panouri din lemn masiv în România și o fabrică în Germania. Grupul are un rol important în industria europeană de prelucrare a lemnului, angajând în prezent aproximativ 3.500 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produse în peste 70 de țări din întreaga lume.


Intră acum și în grupul de