Tânăr din Moldoviţa cercetat pentru patru infracţiuni după ce a prezentat poliţiştilor un permis de conducere fals, susținând că l-a obținut în Ucraina, apoi că l-a procurat din Italia


Intră acum și în grupul de

Un tânăr în vârstă de 26 de ani, care conducea sâmbătă seara un autoturism pe raza comunei sucevene Moldoviţa, a fost oprit pentru control de o patrulă a Secţiei 14 Poliţie Rurală Vama, iar în urma verificării documentelor prezentate de şofer s-a constatat că permisul de conducere este susceptibil să fie fals, tânărul fiind cercetat în prezent sub aspectul săvârşirii a patru infracţiuni.

Conform IPJ Suceava, o patrulă din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama a oprit sâmbătă seara, pentru control, un autoturism condus pe raza comunei Moldovița de un localnic în vârstă de 26 de ani.

  În urma verificării documentelor prezentate de conducătorul auto, polițiștii au constatat că permisul de conducere este susceptibil să fie fals, iar din acest motiv tânărul a fost invitat la sediul poliției pentru audieri.

La audieri, tânărul  a declarat inițial că permisul de conducere l-a obţinut în anul 2016 din Ucraina, în timp ce se afla la o ruda de a sa, dar ulterior a revenit asupra declarației spunând că l-a procurat în anul 2016,  în timp ce se afla în Italia de la o persoană necunoscută.

Sursa citată a precizat că în această cauză s-a întocmit dosar penal pentru „conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „instigare la fals material în înscrisuri oficiale”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de