Cursuri gratuite de alpinism, rafting, canyoning sau speologie, la „Academia de Munte”. Asociația Ghizilor din Bucovina deschide cel de-al VIII-lea sezon al școlii educative


Intră acum și în grupul de

Asociația Ghizilor din Bucovina anunță deschiderea unui nou sezon al școlii educative „Academia de Munte” (ADM), care are loc în cadrul proiectului „Ia A(l)titudine”.

„Începând cu luna noiembrie, pe o perioadă de aproximativ șase luni, în cadrul proiectului <<Ia A(l)titudine>>, se va desfășura al optulea sezon al<< Academiei de Munte>>. Aici aveți șansa de a vă completa cunoștințele de alpinism clasic și hibernal, schi de tură, rafting, canyoning, speologie, supraviețuire, tehnici de prim ajutor și altele”, a precizat Nicoleta Loghin, vicepreședintele Asociației Ghizilor din Bucovina.

Nicoleta Loghin a mai arătat că membrii asociației și colaboratorii acesteia vor susține în regim de voluntariat cursuri teoretice și workshop-uri de inițiere în tainele activităților outdoor.

Vicepreședintele Asociației Ghizilor din Bucovina a precizat că o dată pe lună va avea loc o expediție pe munte de două zile, de regulă în weekend, pentru a pune în practică cunoștințele teoretice acumulate la cursuri.

Nicoleta Loghin a menționat că „Academia de Munte” este o școală educativă la care se poate înscrie orice persoană care iubește natura, considerându-se că toți cursanții au un nivel zero de pregătire, indiferent de experiența montană acumulată anterior.

Mai multe detalii pot fi găsite pe pagina https://bucovinaguides.ro/cursuri/ sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/Academia-de-Munte-746210132151604/.

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de