Doar un candidat la concursul Spitalului municipal Vatra Dornei pentru trei posturi de specialist. Managerul spitalului: Am fost prezent la mai multe târguri de joburi pentru a atrage medici, dar salariile din străinătate sunt mai tentante pentru ei


Intră acum și în grupul de

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei, economist Ion Valentin Stan, a declarat, luni, pentru NewsBucovina că unitatea a scos la concurs trei posturi de medic specialist în specialităţile medicină de familie cu competenţe în medicina de urgenţă, chirurgie generală şi obstetrică-ginecologie, la concurs înscriindu-se doar un singur candidat.

Stan a spus că singurul candidat s-a înscris pentru postul de medic specialist în chirurgie generală, în timp ce pentru celelalte două posturi de medic specialist vor fi reluate procedurile pentru organizarea unui nou concurs.

Medicul care a candidat a și promovat concursul pentru medic specialist în chirurgie generală la spitalul dornean.

Stan a explicat că pentru atragerea de medici de diferite specialităţi, în special pentru cele deficitare la Spitalul municipal Vatra Dornei, respectiv medicina de urgenţă şi anestezie terapie intensivă, a fost prezent la mai multe târguri de job-uri pentru medici organizate la Iaşi, Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, unde sunt Universităţi de Medicină şi Farmacie, pentru a prezenta oferta spitalului dornean şi facilităţile care pot fi acordate medicilor care ar dori să profeseze aici.

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei a spus că, din păcate, nu a primit răspunsuri ferme din partea medicilor participanţi la aceste târguri.

El a menţionat că la două dintre târguri de la Iaşi şi Cluj-Napoca nu s-au prezentat medici specialişti sau rezidenţi din specialitatea anestezie terapie intensivă, iar la Târgu Mureş au fost doar câţiva medici din această specialitate medicală care din start păreau că vor să opteze pentru un job în străinătate.

“După participarea la aceste târguri am rămas cu câteva contacte ale unor medici rezidenţi din anii III sau IV, care pot fi utile în viitor”, a spus Stan.

Stan a precizat că la spitalul dornean a profesat de la începutul acestui an un medic anestezist, însă acum este în concediu fără plată şi nu se ştie încă dacă acesta va mai reveni la post.

El a arătat că, deocamdată, salariile oferite de spitalele din străinătate sunt mai atractive decât cele oferite de spitalele de stat din România.

Stan a precizat că în spitalul dornean nivelul salarizării personalului medical a crescut şi este în prezent rezonabil faţă de anii anteriori adăugând că prin majorarea sporurilor pentru gărzi niciun medic care efectuează două-trei gărzi pe lună nu are câştiguri salariale mai mici de 1000 de euro.

Managerul Spitalului municipal Vatra Dornei a subliniat că şi Primăria acordă sprijin spitalului pentru a oferi facilităţi medicilor care vin să profeseze aici arătând că anul trecut a fost pusă la dispoziţia unui medic o locuinţă de serviciu, iar pentru alţi doi medici este decontată o parte din chiria lunară în limita a 700 de lei, în timp ce pentru medicii care fac naveta din altă localitate sunt decontate cheltuielile de deplasare.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de