Sindicatele sucevene din educație au înregistrat Contractul colectiv de muncă pentru județul Suceava. Acesta are prevederi negociate în plus față de contractul național privind programul de lucru flexibil și acordarea de tichete cadou


Intră acum și în grupul de

Sindicatele sucevene din educație au anunțat că în data de 17 octombrie a fost  înregistrat  Contractul colectiv de muncă la nivelul grupului de unități ale Inspectoratului Județului Suceava.

Înregistrarea CCM s-a făcut la Ministerul Consultării Publice si Dialogului Social ( MCPDS), iar conform împuternicirii primite de la FSE „Spiru Haret” – din partea federației, pentru organizațiile sindicale afiliate în județul Suceava, semnătura aparține reprezentantului UJS „Pro-Educația” Suceava, iar din partea FSLI semnătura aparține reprezentantului ASI Suceava, se arată într-un comunicat al UJS Pro-Educația.

 

Sursa citată arată că față de Contractul Colectiv de Muncă Unic la Nivel de Sector de  Activitate Învățământ Preuniversitar s-a reușit negocierea unor prevederi în plus, iar alte prevederi din contractul la nivel național au fost explicitate în așa fel încât să nu mai fie interpretabile la nivel de unități de învățământ.

 

Printre prevederile negociate în plus se menționează cele de la art. 17 privind programul felxibil de lucru și art. 34(1) litera f) privind acordarea de tichete cadou la începutul anului școlar, 5 octombrie, Ziua Internațională a Educației, 1 Decembrie, Crăciun, 1 martie, 8 martie, Paște, 1 mai, 1 iunie și 5 iunie, Ziua Națională a Învățătorului.

 

Contractul a fost transmis în format electronic membrilor de sindicat, iar în zilele următoare vor fi transmise și copii ale acestuia în fiecare unitate școlară, se arată în comunicat.

 

„Conducerea unităților școlare, ordonatorii principali de credite sunt obligați să respecte atât prevederile contractului colectiv de muncă la nivel național, cât și ale contractului colectiv de muncă la nivel județean. Prin faptul că la nivel județean este asumat și de către ISJ Suceava, sperăm că nu vor mai fi probleme în respectarea prevederilor de către conducerea  unităților școlare”, se precizează în documentul citat.

Președintele UJS „Pro-Educația” Suceava, prof. Traian Corneliu Pădureț, a menționat că la nivel național există un singur contract colectiv de muncă sectorial – cel din învățământ, iar  la nivel județean contractele colective de muncă se pot număra pe degetele de la o singură mână.


Intră acum și în grupul de