Un vagon modern va ajunge, luni, în stația CFR din Burdujeni, în cadrul campaniei #SEPOATE pentru modernizarea transportului feroviar


Intră acum și în grupul de

Cel mai modern vagon din România, cu scaune ergonomice, aer condiţionat, mochetă, internet, radio și TV, va ajunge, luni, 6 noiembrie a.c., începând cu ora 13.00, în gara CFR Suceava din Burdujeni.

Potrivit unui comunicat al Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane, cea mai mare Federație Sindicală din CFR, în această toamnă a fost lansată campania naționala #SEPOATE, prin care se dorește atragerea atenției asupra condițiilor precare în care a ajuns calea ferată din România.

Astfel, obiectivul campaniei #SEPOATE este strângerea a peste două milioane de semnături care să susțină o petiție online pentru introducerea în Proiectul de țară, inițiat de Președintele României, necesitatea investițiilor obligatorii în calea ferată și în toată infrastructura de transport a României.

„Ne dorim să ajungem la nu mai puțin de două milioane de semnături și să obținem consens din partea tuturor decidenților din politică și administrație că fără investiții capitale și plasate corect, Calea Ferată Română va muri”, a precizat președintele Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane, Grigore Mare.

Pentru această campanie, CFR a pus la dispoziția Federației Sindicale, cu titlu gratuit, un vagon de clasa a doua, modernizat în România, care va călători, câte o săptămână, către cele 8 regionale CFR din țară.

Reprezentanții Federației Naționale Feroviare Mișcare Comercial Vagoane au precizat că vagonul campaniei #SEPOATE circulă deja din 18 septembrie de la București pe regionalele din țară, iar de luni acesta va ajunge, pentru o săptămână, zilnic la Suceava.

Petiția online poate fi consultată la adresa www.petitieonline/sepoate.

Foto: Facebook Federația Națională Feroviară Mișcare Comercial Vagoane

(Mihaela Tcaciuc)


Intră acum și în grupul de