Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc ar urma să fie reabilitat termic şi energetic cu peste 4 milioane de euro printr-un proiect cu finanțare europeană


Intră acum și în grupul de

Primăria municipiului şi Spitalul municipal Câmpulung Moldovenesc au depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est un proiect de eficientizare termică şi energetică a unităţii spitaliceşti, valoare investiţiei fiind estimată la peste 4 milioane de euro.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, la Câmpulung Moldovenesc că primarul Mihăiţă Negură şi  managerul Spitalului Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, au depus un proiect în valoare de 4 milioane de euro spre aprobare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, ce vizează reabilitarea termică a clădirii spitalului şi montarea unei centralei termice.

“Câmpulungul este o zonă rece şi avea nevoie demult de această investiţie şi sper să fie cât mai repede aprobat proiectul, ca să dăm drumul investiţiei”, a spus Flutur.

Managerul Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc, medicul Cătălin Săndulescu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că proiectul “Eficientizare termică şi energetică a Spitalului municipal Câmpulung Moldovenesc”, în valoare de peste 4 milioane de euro, a fost depus în data de 4 octombrie 2017, la Agenţia de Dezvoltare Regională.

Săndulescu a subliniat că proiectul presupune anveloparea clădirilor, schimbarea tâmplăriei, reabilitarea clădirilor din curtea spitalului, inclusiv a clădirii centralei termice, montarea unei centrale termice pe gaz, precum şi alte lucrări conexe, respectiv schimbarea caloriferelor, montarea instalaţiei de aer în spital  cu introducerea unui sistem de management modern al încălzirii.

El a menţionat că proiectul este realizat cu respectarea tuturor normelor în vigoare pentru clădirile de spital.

Săndulescu a mai spus că proiectul ar urma să fie finanţat majoritar cu fonduri europene, dar şi cofinanțat cu fonduri ce vor fi alocate de Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc, pentru care şi-a dat acordul.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de